The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamper

Blesdijke

15-17 juli

Het belooft een prachtig weekend te worden en dus gaan we weer op pad. Vorige week op de camperplek in Anjum een kaartje gevonden van een camperplek in de Blesse. Wat gegoogled en het lijkt ons wel wat. Vrijdagochtend gebeld of ze een plekje voor ons vrij wilden houden. Eind van de middag arriveren we op Camperplaats Stoutenburght in Blesdijke en het was maar goed dat we gebeld hadden want het terrein was al helemaal vol.

We staan op verharde ondergrond en dus recht (nu wel levelers mee:)) de luifel kan helaas niet uit want het het waait hard. We hebben weer de oudste en de kleinste camper en wij zelf zijn de jongste :):):) en natuurlijk hebben we de goedkoopste camper. Internet leert ons dat de camper die naast ons staat 125.000 euro kost. En dat is nog lang niet de duurste.

Als we aan een bakje thee zitten komt iemand van de camperplaats langs om ons uit te nodigen voor het bezichtigen van de burcht. Om 20.00uur ’s avonds is de rondleiding. Een burcht? Ja warempel. In de tuin van de buurman staat daadwerkelijk een burcht, de Stoutenburght. Als vanaf 1990 is de buurman bezig met de bouw hiervan, het is indrukwekkend om te zien. Vanuit de kelder klimmen we helemaal naar boven en verbazen ons over zijn fascinatie voor o.a. bogen en etalagepoppen. Je moet het zien om het te geloven.

Na een rustige nacht (dit keer geen dorpsfeest) gaan we vandaag wandelen in combinatie met het zoeken naar caches. Eten en drinken mee en gaan. We komen weer op typische geocache plekken daar waar je anders nooit zou komen. We zien een middeleeuwse kerkheuvel en de nodige herdenkingsmonumenten en wandelen over een prachtig heideveld. Na ruim 8 km zijn we weer terug op de camperplaats, moe maar voldaan.

Vanuit de alkoof zien we de zon ondergaan. Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Met pijn in de schouders en in de heup worden we ’s ochtends wakker, het matras van 3 cm is toch echt wat te dun. Na het ontbijt vertrekken we richting huis, bij de Linde maken we een tussenstop. Wat is het daar prachtig. En dan daadwerkelijk naar huis.
Leermoment: Twee nachtjes op 1 plek voldoet prima.

2 gedachten over “Blesdijke

  • Karin en Anton

    Geweldig, wat hebben jullie dit mooi beschreven.
    En het maakt niet uit dat voor camper je hebt, het gaat om het plezier dat je ermee geleefd.????

  • Anneke Kiewiet

    Hoi lieve dames, wat prachtig dat ik van jullie zo’n mooi berichtje tegen kom. Dus ff lezen. Maar volgens mij gaan de zaken goed, leuk ff een mooie camper gekocht. Wens jullie veel plezier en fijne plekje met jullie mooie aanwinst. Liefs Anneke

Reacties zijn gesloten.