The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamperFietsen

Cachen in en rond Middelstum

27 augustus 2016

Vandaag een dagje met de camper op stap. We gaan naar Middelstum, fietsen mee en een aantal caches in de GPS geladen. Het idee is om de camper te parkeren bij de borg van Ewsum. Goed idee, ware het niet dat er biologische markt is vandaag en dus is de P een beetje vol.

Eerst maar een rondje fietsen en dan kijken we, als we niet te moe zijn, nog wel even op de markt. Het is heerlijk fietsweer, windje erbij en (nog) niet te warm.
Hoofddoel voor vandaag is het Rondje Middelstum en tussendoor bezoeken we wat molens, wat letters van het Gronings alfabet en wat losse flodders. Zoals altijd ligt het tempo niet al te hoog. De meeste caches zijn goed te vinden, al moeten we af en toe even wachten vanwege de muggles. Zo ook bij Rondje 4. De GPS piept dus we zijn in de buurt van de cache. Laat daar nou ook net een meneer stoppen. Hij vraagt waar het fietspad uitkomt waar wij vandaan komen. Bij de borg in Ewsum. O, of wij bekend zijn hier, hij moet naar Loppersum. Nee, wij komen uit Drachten, zijn een dagje er op uit. En u, uit Winsum. Uit Winsum? En dan weet u niet hoe u op de fiets in Loppersum moet komen? Nee, met de auto weet ik de weg wel. Vervolgens keert de man om en gaat via de “grote” weg naar Loppersum. Kunnen wij eindelijk de cache loggen die ongeveer een meter van ons af lag :). Ook bij Rondje 5 duurt het even voordat we kunnen gaan zoeken, man met hond. Nou dan maar even op de picknickbank een appeltje schillen. Heel langzaam verdwijnt de man uit zicht en kan gezocht worden.

Bij Rondje 9 opnieuw wat oponthoud. Terrein heeft 1 ster en toch vinden we de cache in eerste instantie niet. Dan nog maar eens met de GPS rondlopen. En die blijft wijzen naar die berk met de stoeptegel ernaast. En dan opeens spotten we de cache, daar hoort die niet te liggen. Één van de A’s is net lang genoeg om de cache te kunnen pakken. We leggen ‘m wel terug op de plek waar we ‘m hebben gevonden :).

We maken nog een kleine detour langs Toornwerd. Net als Middelstum een prachtig dorpje op een wierde.

Uiteindelijk is alle informatie verzameld om de bonus te kunnen vinden. Dat coördinaat ligt vlak bij de P. Ook blijkt daar nog een molencache te liggen.
We gaan via de markt. Kopen nog wat groenten en fruit en hebben dan veel te veel spullen bij ons om te kunnen zoeken en loggen. Eerst maar eens terug naar de camper. Heerlijk zo’n WC en kraan. Omkleden en dan op zoek naar de laatste twee caches van vandaag. Ondanks de drukte ter plaatse kunnen we ongezien loggen. We besluiten om de tuin bij de borg Ewsum te gaan bekijken, die is in deze tijd van het jaar prachtig.

Tijd om naar huis te gaan, en zo komt een einde aan een mooie cachedag. Het was genieten!