The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamper

Cachen met team Bonnefooi

Het begint bijna een traditie te worden, een dagje cachen met team Bonnefooi. Voor vandaag staat de serie “Praat mar Frysk” op het programma. Een trail van 40 caches en een bonus in de buurt van Oldeholtwolde (en dus niet Oldeholtpade, is ook mooi). Daarvoor moest eerst nog wel even gepuzzeld worden (met dank aan AC).

Gezien de weersvoorspelling besluiten we de ronde op te delen in wat kleinere wandelrondjes. Mocht het slecht weer worden dan zijn we niet al te ver van de camper verwijderd om te kunnen schuilen. En kunnen we tussen de rondes door wat eten en drinken. Onderweg komen we diverse andere teams tegen, of op de fiets of in de auto, maar verder geen wandelende cachers ontmoet.

De caches zijn eigenlijk allemaal eenvoudig te vinden. Sommige zien we al op 100 meter afstand hangen. Na 20 caches uit de serie te hebben gevonden komen we in de buurt van de bonus. Ondanks dat er nog 1 getal ontbreekt vinden we de bonus op een leuke plek, wellicht komen we hier met de camper nog wel eens een keer een nachtje overnachten. Ook de andere helft van de caches wordt gevonden en we pikken nog een enkele cache op die op de route ligt. Een klein deel doen we vanuit de camper. Maar we zijn het er al snel over eens dat dat niks is. Na ruim 16km te hebben gewandeld zit deze cachedag erop. In totaal 44 caches gevonden, voor beide teams een dagrecord. En team Bonnefooi heeft het aantal gevonden mysteries verdrievoudigd. En beide teams hebben een geoart volbracht. We hebben een mooie (en plakkerige) dag gehad. Wel iets te dicht in de buurt van de A32 waardoor we de hele dag het gezoem van auto’s om ons heen hadden. Een volgende keer zoeken we de rust weer op. Nu eerst beentjes omhoog en uitpuffen. Dank team Bonnefooi voor alweer een succesvolle geocache/camperdag.