Recepten

Courgettetaart (V) – 4 personen

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig

  • 2 courgettes
  • 40gr boter
  • 1 kleine ui
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 scharreleieren
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 4 eetlepels geraspte kaas (belegen)
  • peper

Mise en place

  • was de courgettes en snij in blokjes
  • snipper de ui fijn
  • bekleed een lage ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg

Bereiden

  • smelt de boter in de pan
  • voeg courgettes, ui en peper naar smaak toe
  • voeg een paar eetlepels water toe en laat de courgettes 5 minuten met deksel op de pan zachtjes doorkoken
  • klop de eieren met de creme fraiche los
  • schep de courgettes door het eimengsel
  • breng op smaak met peper
  • schenk het mengsel in de vorm
  • bestrooi met kaas
  • bak de taart in een voorverwarmde oven (200 graden) in 30 minuten goudgeel en gaar
  • serveer warm

Lekker ite!

Variatietip

  • voor de vleeseters, bak spekjes uit en voeg deze toe aan het mengsel