Courgettetaart (V) – 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig
- 2 courgettes
- 40gr boter
- 1 kleine ui
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 scharreleieren
- 1,5 dl creme fraiche
- 4 eetlepels geraspte kaas (belegen)
- peper
Mise en place
- was de courgettes en snij in blokjes
- snipper de ui fijn
- bekleed een lage ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg
Bereiden
- smelt de boter in de pan
- voeg courgettes, ui en peper naar smaak toe
- voeg een paar eetlepels water toe en laat de courgettes 5 minuten met deksel op de pan zachtjes doorkoken
- klop de eieren met de creme fraiche los
- schep de courgettes door het eimengsel
- breng op smaak met peper
- schenk het mengsel in de vorm
- bestrooi met kaas
- bak de taart in een voorverwarmde oven (200 graden) in 30 minuten goudgeel en gaar
- serveer warm
Lekker ite!
Variatietip
- voor de vleeseters, bak spekjes uit en voeg deze toe aan het mengsel