The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamper

Dagje cachen in Noord-Holland

Samen met team Bonnefooi en hun camper gaan we een dagje cachen in Noord-Holland. Doel is om een aantal trails te doen en te ervaren hoe het is om in een camper rond te toeren.
Vertrek uit Drachten 9.00 uur. De eerste tussenstop is langs de Afsluitdijk aan de Waddenzeezijde. Parkeren, stoeltjes uit, bakkie koffie en/of thee erbij, hier kunnen de A’s wel aan wennen hoor. Laat dat cachen maar, wij zitten hier prima.

Dat was nou ook weer niet de bedoeling en dus vervolgen we de reis richting Anna Paulowna. Met nadruk op richting want voor dat we daar waren, eerst op zoek naar flessenpost bij het Amstelmeer en dan zien we op de GPS ook nog wat andere caches verschijnen. Nu we toch in de buurt zijn. Door naar Pech. In de listing staan een heleboel tools die je wellicht nodig hebt om de cache te openen. Nu puilen de rugzakken van beide teams uit met diverse tools maar nee, <<PIEP>> zitten daar niet in ;-). Maar met een <<PIEP>> vanaf de <<PIEP>> en 2 stukje koperdraad lukt het ook. Daar vinden we een sleutel die je nodig hebt om ergens in de Wieringerwerf een andere cache te kunnen openen en vervolgens moet je de sleutel dan weer droppen in cache die op het aangehechte label staat.

Leuk idee en dan brengt ons in Hippolytushoef. Waren we daar vandaag al niet eerder langsgekomen? Na enig zoeken vinden we de cache waar de sleutel voor nodig is en dat is het zaak om de sleutel weer ergens achter te laten. We besluiten om het TB hotel in de buurt te zoeken. Een pracht van een cache. De camper kwam nu handig van pas, ic water en het keteltje. Nu dan toch echt op weg naar Anna Paulowna. De plaatselijke super opgezocht en vervolgens op het pleintje bij de kerk geluncht.

Een blik op de GPS leert ons dat ook hier een aantal caches in de buurt zitten, waaronder Watersnoodramp 1916 #11 en #12. Min of meer het doel van vandaag. Te voet gaan we op zoek, en dat is maar goed ook want bij #11 en #12 kon je niet komen op 4 wielen en ook geen P in de buurt. Leuke caches. Als #11 en #12 een voorbode zijn van wat we nog meer gaan vinden vandaag dan belooft het nog wat.

Op #1 en #2 gaat vrij vlot, en dan door naar #3. Volgens de GPS rijden we dan eerst nog over een andere cache. En dat blijkt letterlijk zo te zijn. Ter plaatse staat al een auto en zij hebben de cache al gezien, alleen niet de goede tools bij zich. Wij wel, Ronald, waadschoentjes en een korte broek. Dus hij mag de duiker in die onder de weg doorloopt.  Topper!

Door met de trail. De ene cache is nog mooier verstopt dan de andere. Soms wordt de cache vrij snel gespot en de andere keer duurt het wat langer (#6, bijna opgegeven en dan met een laatste krachtsinspanning toch nog gevonden). Wat een creativiteit. Bij #13 treffen we opnieuw medecachers aan. Zij wensen ons heel veel succes toe. Zij hadden meer dan een half uur gezocht met 5 man, moeilijk, lastig, lag niet op het nulpunt etc. Waarop Ronald binnen 30 seconden roept “Gevonden!”. Toen fietsten ze opeens heel snel door ;-). Na 13 caches ronden we de trail uiteindelijk af met het vinden van de twee bonuscaches.

Ondertussen is het al voorbij 19.00 uur. Tijd om naar huis te gaan. Op de Afsluitdijk, nu aan de IJsselmeerzijde, eten en drinken we nog wat. Uiteindelijk zijn we rond 21.30 uur thuis. Moe, voldaan en roodverbrand in de nek. Bedtijd!

Conclusies van de dag

  • 1 trail afgerond (van de 3 :-))
  • In Noord-Holland doen heel veel mensen aan geocaching, bijna bij elke cache troffen we wel mede-cachers aan
  • Het was een topdag, mooi weer, prachtige caches en leuk en gezellig gezelschap
  • The amazing a’s willen ook een camper