The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

De Kale Duinen – Appelscha

Het is 12 april 2014 en voor vandaag staat de cache “De Kale Duinen” (http://coord.info/GC4CPAC) in Appelscha op het programma. The amazing a’s, team Vanellus Vanellus (althans de vrouwelijk helft) en een aantal andere “meelopers” verzamelen zich rond half 11 op het parkeerterrein Aekingerzand aan de Canada, Elsloo. GPS’en aan, rugzakken op en gaan.

Daar de route ongeveer 7 kilometer lang is en bestaat uit een 20-tal WP’s, waarbij aanwijzingen gezocht moeten worden of foto’s herkent moeten worden, beloofd het een lange dag te worden.
Dit gebied leent zich uitstekend om eens lekker door te “strunen” en dat is ook wat de cache levert. Kris kras door het veld, klimmen en klauteren, zwoegen door het zand en prachtige vergezichten. Daarbij worden we op deze aangename lentedag ook nog eens getrakteerd op prachtige “fluit”concerten, waaronder de 5e van Beethoven en het gemekker van de vele lammetjes.
De diverse zoekopdrachten en het herkennen van de foto’s gaat ons goed af en en na 20 WP’s kan het eindcoördinaat worden berekend, mede dankzij de hint wordt de cache snel gevonden.
Na dik 4 uren zijn we weer terug bij de auto. Is die tijd echt nodig om de cache te volbrengen? Nee. Maar als je net als wij allemaal zoveel lekkers in de rugzak hebt meegenomen moet je af en toe ook even zitten om ook daarvan te genieten.
Al met een al een topdag waarbij het volop genieten was van de omgeving en het gezellige samenzijn.