The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog Denemarken 2015

Denemarken deel 5

9-9-2015
Twee dagen geleden zijn we naar Tipperne geweest, vandaag gaan we naar een ander vogelrijk gebied (volgens de brochure!) namelijk Filso. In 1852 drooggelegd en in 2012 is dit gebied opnieuw onder water gezet. Onze eerste stop is bij het Fidde So. Vanaf een bult kijken we uit over een prachtig meer, we wanen ons een beetje in Zweden.
Dan door naar het Filso. We parkeren de auto bij de Henne Kirke in Kirkeby en wandelen vervolgens richting het meer. We komen langs een uitkijkpunt, en wel een hele luxe deze keer, met picknicktafel er boven op. We hebben een prachtig uitzicht over het meer maar net als bij Tipperne geen vogels te zien helaas.
We vervolgen onze wandeling en zien opnieuw een uitkijkpunt, we klimmen naar boven en opeens is daar de blauwe flits plus bijbehorend kenmerkend geluid. Heel even kunnen we de ijsvogel zien zitten in een boom om daarna weer in het groen te verdwijnen.
Uiteindelijk bereiken we onze eindbestemming, inderdaad een cache 🙂 Maar helaas, hoe we ook zoeken we vinden niks (en dat is niet voor het eerst in Denemarken :() Na een stief kwartiertje geven we het op, terug naar de auto. Foeter, foeter.
Na nog 3 mislukte zoekacties komen we uiteindelijk aan bij Petersholm. En wat een prachtige vogelhut is dit. Compleet uitgerust met verrekijkers (!). En nu zit het dan toch eens mee. Deze plek staat bekend om zijn populatie edelherten en heel in de verte zien we ze staan. Eerst een stuk of 8 en niet veel later komen er nog zo’n 20 bij. Prachtig. Nog geen 5 minuten daarna zien we ze niet meer.
We ontmoeten een Deense vogelaar. Of we de edelherten hebben gezien? Jazeker. Soms zijn het er meer dan 200 zegt hij. Net als wij is hij op zoek naar de ganzen die er nog niet zijn. Komt door het weer, misschien volgende week? We hopen met hem mee want dan gaan we zeker nog een keertje terug. Het gebied is prachtig.