The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog Denemarken 2015

Denemarken deel 6

10-9-2015
Vandaag gaan we richting Sondervig, zijn we in 2008 ook al geweest en daar was toen een hele leuke outlet winkel. Maar eerst op zoek naar wat caches, we kiezen een aantal uit met veel favourite points. We beginnen met Wassermann, een naam die ons bekend voorkomt. En dat klopt ook, want op Schiermonnikoog hebben we lang geleden een cache gezocht in een bunker die is ontworpen door Wasserman. We komen uit bij de resten van een radarpost. In de 2e WO had deze een bereik van 200km om de vijandelijke vliegtuigen te kunnen waarnemen.
Vervolgens lopen we door naar een andere cache (nou ja, eigenlijk zaten we alweer in de auto en waren we op weg terug toen we deze zagen opduiken op het scherm, linksomkeerd gemaakt en opnieuw aan de wandel/klim). Dit keer een baken uit 1867. Het is een hele klauterpartij naar boven om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de cache 12 meter lager, en steil naar beneden, ligt. De jongste A klautert naar beneden om te loggen.
Dan door naar een cache met meer dan 300 FP’s. Het is even zoeken maar dan vinden we de juiste bunker, de duinen liggen er hier vol mee. Hoofdlamp aan en naar binnen. Dat valt nog niet mee, wat een kleine doorgang. Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er nog een ingang is die veel makkelijker toegankelijk is. Één van de A’s vindt dit maar niks, de andere is overenthousiast. Die gaat verder op zoek naar de cache. Maar wat een vreemde gewaarwording is dat zo in het donker, wat kamers bekeken (er zijn er 18 over meerdere lagen verdeeld), diepe gaten gezien, trapje naar beneden gevonden om vervolgens te besluiten terug te gaan. Ietwat gedesoriënteerd de weg terug gevonden. Wellicht later nog eens in de herkansing, met veel meer licht en iets waarmee een kruimelpad kan worden gemaakt.
Op naar Sondervig. We hangen de toerist uit en vinden de outlet, opnieuw leuk en opnieuw geslaagd. Wat opvalt hier is dat er ontzettend veel Duitsers zijn, heel weinig Denen en nog minder Nederlands (zeg maar 2). Na de lunch gaan we weer op zoek naar rust en een cache. De titel schept verwachtingen, Stonehenge. En dat komt uit. Wat een leuke cache is dit, je mag alleen loggen als je een steen toevoegt aan de stapel.
Op weg terug naar Haurvig maken we een multi af die we eerder deze week al zijn begonnen. En zo eindigt opnieuw een mooie, zonnige (cache)dag.