The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Drentse Fietspuzzel cache

Vorige zomer hebben we ons (en heit) een aantal dagen gebogen over de diverse puzzels van de Drentse Fietspuzzel cache. In totaal 24 stuks. Uiteindelijk allemaal opgelost en gecheckt en de route kon worden uitgezet. Echter toen niet meer aan deze ronde toegekomen. Nu, ruim een jaar later, zijn we op vakantie in Drente en moet het er dan toch maar van komen. Alle moeite is natuurlijk niet voor niks gedaan.

 

We starten de tocht vanuit Aalden en beginnen met de nummer 9. En van meet af aan gaat het vinden van de caches goed. Keurig verstopt en verzorgd en niet al te ver de bush-bush in. Zo zien we het graag. Ook het fietsen gaat best lekker. Na het vinden van nummer 20 besluiten we nog een paar op te pikken, het weer zit mee (hoewel de temperatuur rond de 14 graden ligt en er een stevig windje blaast) en de benen zijn nog goed.

Maar bij 21 is het opeens over. Hoe we ook zoeken, we vinden de cache niet. Coordinaat goed in de gps? Ja, daar lijkt het wel op. Ondertussen begint het te miezeren. Schijnbaar hadden we bij 20 moeten stoppen 😉 Via de knoppuntenkaart in Odoorn vinden we de weg terug naar Aalden. De miezer wordt nu een serieuze bui. Na ruim 43km zijn we weer terug in Aalden. Wat is een warme douche dan toch lekker!

keiGelukkig hebben we een internetaansluiting en gaan we op zoek naar wat er nu mis was met 21. Eerst maar eens een coordinaten-check. Hmm, de checker geeft rood. Schijnbaar niet goed opgeschreven of zo en dus zit er niks anders op dan de puzzel opnieuw op te lossen. Gelukkig is het niet één van de moeilijkste, checken en nu is ie wel groen. Ongeveer 20 meter verschil met het eerdere coordinaat.

De volgende dag lijkt het opnieuw droog te blijven en starten we deel 2 van de tocht. We gaan van 8 naar 1 en van 24 naar 21 en tussendoor nemen we nog een earthcache mee. De eerste 8 worden snel gevonden. De earthcache fietsen we al keuvelend voorbij. Oeps, even terug, vragen beantwoorden, foto en weer door. Maar dan 24. Zoeken, zoeken, zoeken, maar niks. Het zoekgebied wordt uitgebreidt maar we vinden niks. En net als je denkt “we zijn er helemaal klaar mee” spotten we de cache. Ver uit de richting van het eigenlijke coordinaat en een hint die niet helemaal lijkt te passen. Maar vooruit, gevonden.

Bij 22 komen we opnieuw in de problemen. Zoeken maar vinden ho maar. Alle boomstronken omgekeerd, diverse holletje onder de bomen gecheckt, paaltjes gecontroleerd, stenen bekeken. We worden gestoord door een groep wandelaars en besluiten om eerst 21 te gaan zoeken. In tegenstelling tot gisteren werd de cache nu heel snel gevonden. Terug naar 22. De hint “in 1 van de vele” laat eigenlijk niet veel opties over. Deze keer gaan we kijken en niet zoeken met de gps. En dat loont. De cache wordt nu binnen een minuut gevonden. Alle getallen voor de bonus zijn hiermee verzameld.

Bij bakkerij Joost in Odoorn gaan we wat opwarmen en kunnen we in alle rust de eindlokatie berekenen. Gelukkig hebben we de rekenmachine mee 😉 Na de inwendige mens te hebben gevoed en gelaafd gaan we op naar de bonus. Deze wordt snel gevonden. Nu alleen nog terugfietsen naar Aalden.

En net als gisteren komen we ook nu in de regen terecht. Koud, moe maar wel heel erg voldaan komen we na 48 km “thuis”. Wat een prachtige cache-tocht!