The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Camper

Doezum en Anjum

8-10 juli

Na de aanschaf volgt een week met poetsen en herinrichten en dan gaan we voor het eerst “proef” camperen. We zijn onderweg. Oeps lade niet goed dicht. Stoppen! Leermoment: Check alle kastjes en lades voor vertrek. Vervolgens knallen we over een verkeersdrempel en schiet het bovenste kastje open. Stoppen! Leermoment: geen zware dingen in de bovenkastjes, de pot honing was in staat om de sluiting te ontgrendelen.

Uiteindelijk komen we dan toch aan op onze eerste camperplek, Landgoed Jonker in Doezum. Of we achteruit het terrein op willen rijden. Nou we hebben deze camper pas een week… Ok, vooruit mag ook wel, bij wegrijden dan voorzichtig over het gras.

Installeren dan maar, bakkie thee, verkennen van het terrein, eten pruttelen. Heerlijk rustig. Edoch dit was van korte duur. ’s Avonds is er in het naastgelegen zwembad een bruiloft aan de gang met live-muziek. We stuiteren ’s nacht in de alkoof mee op country-muziek en reggae. De volgende ochtend enigszins brak, mede ook doordat we op afwateren stonden. Leermoment: Levelers aanschaffen.

We besluiten er nog een nachtje aan vast te plakken in Anjum. We rijden via Grijpskerk en het NAM-park rond het Lauwersmeer en bij het Robbengat vinden we een plekje om te staan. Wat lezen, eten, uitwaaien, hier kunnen we wel aan wennen.

Later in de middag rijden we door naar Anjum, naar ‘It Tún-Hûs‘. Daar is nog net een plaatsje vrij. Amper staan we of de regen klettert gezellig op het dak. En we treffen het, want het is dorpsfeest in Anjum met live-muziek. Gelukkig iets minder luidruchtig dan gisteren, als de muziek uit gaat is het echt heerlijk stil.  ’s Ochtends rustig aan en dan weer op huis aan. Het voelt alsof we een week zijn weggeweest.