(Pikant) gevulde groentetortilla (V)
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Nodig
- 2 blikken kidney beans (a 400gr)
- 2 rode paprika’s
- 2 bosui
- 1 courgette
- 1 prei
- 4 soft tortilla’s
- ijsbergsla (klein kropje)
- 175 gr geraspte kaas
- (sla)dressing
- zout
- (cayenne)peper
- ovenschaal
- aluminiumfolie
Mise en place
- Oven op 180°C (hetelucht 160°C) voorverwarmen
- Bonen laten uitlekken
- Paprika in reepjes snijden
- Bosui in ringetjes snijden
- Courgette in blokjes snijden
- Prei schoonmaken en in smalle reepjes snijden
- Sla in fijne reepjes snijden, overdoen in een schaal en besprenkelen met de dressing
Bereiding
- Bak de bonen in 1el olie
- Prak ze fijn met een vork en breng op smaak met zout en peper
- Bak vervolgens de paprika, courgette, prei en de bosui in 2 el olie
- Besmeer de tortilla’s met de helft van de bonenpuree
- Schep de rest van de puree in een ovenschaal, bestrooi met de helft van de kaas en zet de schaal 10 minuten in de oven
- Verdeel de groenten over het midden van de ingesmeerde tortilla
- Bestrooi met kaas en rol op in aluminiumfolie
- Leg ze 5 minuten in de oven
- Haal ze vervolgens uit de folie en halveer ze
- Verdeel de sla bij de tortilla’s en schep er bonenpuree bij
Lekker ite!