Recepten

(Pikant) gevulde groentetortilla (V)

Voorbereidingstijd: 25 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Nodig

  • 2 blikken kidney beans (a 400gr)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 bosui
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 4 soft tortilla’s
  • ijsbergsla (klein kropje)
  • 175 gr geraspte kaas
  • (sla)dressing
  • zout
  • (cayenne)peper
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Mise en place

  • Oven op 180°C (hetelucht 160°C) voorverwarmen
  • Bonen laten uitlekken
  • Paprika in reepjes snijden
  • Bosui in ringetjes snijden
  • Courgette in blokjes snijden
  • Prei schoonmaken en in smalle reepjes snijden
  • Sla in fijne reepjes snijden, overdoen in een schaal en besprenkelen met de dressing

Bereiding

  • Bak de bonen in 1el olie
  • Prak ze fijn met een vork en breng op smaak met zout en peper
  • Bak vervolgens de paprika, courgette, prei en de bosui in 2 el olie
  • Besmeer de tortilla’s met de helft van de bonenpuree
  • Schep de rest van de puree in een ovenschaal, bestrooi met de helft van de kaas en zet de schaal 10 minuten in de oven
  • Verdeel de groenten over het midden van de ingesmeerde tortilla
  • Bestrooi met kaas en rol op in aluminiumfolie
  • Leg ze 5 minuten in de oven
  • Haal ze vervolgens uit de folie en halveer ze
  • Verdeel de sla bij de tortilla’s en schep er bonenpuree bij

Lekker ite!