The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

AC's Tuinblog

Kasproblemen

Ik maak al jaren gebruik van een handig folie kweekkasje voor het opkweken van plantjes. Helaas gaan die kasjes niet heel lang mee en heb ik er dus al een aantal versleten. Na een storm in februari was ook de laatste kas aan vervanging toe, hij was niet meer te repareren.

Dit keer heb ik besloten een andere kas te kopen, een zogenaamde tomatenkas. Ik heb hem gekocht bij de Welkoop. Deze kas is groter en over de folie zitten groene ruitjes. Het lijkt dat de folie daardoor wat steviger is. Helaas viel het opzetten van de kas niet mee. Toen ik de kas eenmaal had staan konden de ritsen niet meer dicht – er zat te veel spanning op. Frame weer uit elkaar gehaald en steviger in elkaar geduwd. Folie er weer overheen en alles leek te passen. Toen de kas ‘ingericht’. Oppottafeltje erin en het rek uit de oude kas, zodat daar bakken met plantjes in kunnen staan. Ritsen dicht en klaar. Nee dus, ritsen wilden weer niet dicht. Eén rits is zelfs kapot. Weer teveel spanning op het folie. Uiteindelijk heb ik een paar buizen uit elkaar getrokken en met ducktape vast gezet zodat er minder spanning op de kas kom te staan. Voor de zekerheid ook nog maar een spanband om te kas heengemaakt aan de schutting zodat de kas bij storm blijft staan. De bijgeleverde pennen om de kas in de grond vast te zetten stellen niet zoveel voor, en bovendien staat de kas op stenen en kunnen die pennen nergens in.

Na een regenbui bleek ook het dak niet zo mooi schuin te zijn als ik had gehoopt: er blijft water in staan. Met behulp van tonkinstokken en ducktape (waar zouden we zijn zonder ducktape) een soort frame in het dak gemaakt zodat het dak niet meer zo ver in kan zakken. Het lijkt te werken.

Al met al heb ik nu wel een mooie grotere kas. Maar echt heel tevreden ben ik nog niet. Misschien in de toekomst toch maar eens uitkijken naar een ‘echte’ muurkas.