The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamper

Koningsdag 2017

Koningsdag 2017

We gaan opnieuw 2 dagen eropuit met de camper. Deze keer is de eindbestemming de oprit van (schoon)pa van Zwol. Voordat we naar Zuidhorn rijden gaan we eerst een cache doen bij Nienoord, het geheim van de Dolle Jonker. We parkeren de camper bij het zwembad en beginnen aan een wandeling over voor ons zo bekende grond.

De eerste opdracht is geen probleem. Vervolgens kiezen we het verkeerde pad en dan is de 2e opdracht lastig. De voor de hand liggende oplossing (b)lijkt niet de juiste te zijn. Gelukkig is dat snel duidelijk, de 2e optie komt beter uit. Ook opdracht 3 en 4 zijn niet lastig. Tussendoor maken we natuurlijk nog even een selfie bij het kasteel van Nienoord. Maar dan opdracht 5, we komen tot een aantal opties, maar geen van de opties lijkt de goede want we komen niet uit bij 6 (gelukkig is daar een escape voor handen) en al helemaal niet bij 7. Het komt even aan op gegoochel met waypoint en mogelijk opties en komen dan uit op een logisch en goed lijkend cöördinaat voor 8. En zowaar, we kunnen verder met het zoeken naar het geheim. Opdracht 9, 10, 11 en 12 zijn geen probleem. Wat rekenen en we kunnen op zoek naar de schat van de Dolle Jonker. Deze wordt dankzij de hint snel gevonden. Opvallend onopvallend. Terug in de camper lezen we wat en drinken een bakkie thee, instant vakantiegevoel!

Dan rijden we naar Zuidhorn en parkeren de camper op de oprit. De Friese wimpel hangt er mooi bij! Onze chefkok van vanavond is al druk bezig. Wij laten even lekker voor ons zorgen. Hoewel het er niet mee bemoeien één van de A’s zwaar valt 😉 Na het avondeten wandelen we nog een rondje door Zuidhorn. Wat is daar veel veranderd. Natuurlijk moeten we ook nog even kijken naar de foto’s van Portugal. Als we het 8-uur journaal bekijken zit onze gastheer te knikkebollen in de stoel. We besluiten om ons terug te trekken in de camper, dan kan onze gastheer zijn gang gaan (en wij ook).

In de camper is het vrij fris, één van de A’s doet een poging om de gaskachel aan te krijgen en zowaar dat lukt. Stinken dat wel, maar de temperatuur stijgt met sprongen in de camper. ’s Nacht om 10 voor 2 moeten we allebei naar de wc, het is ook wel wat fris in de camper. Gelukkig hebben we een extra slaapzak mee. Als we ’s ochtends wakker worden hebben we geen benul van tijd, we zien wel wat streepjes licht her en der. Als A op haar horloge kijkt is het nog steeds 10 voor 2. Hmmmm. De andere A besluit op te staan. Het is 4,4 graden in de camper. OK, 7 graden in Lemele was al niet echt aangenaam maar dit is koud. Snel de kachel opstoken en in beweging blijven. Als het horloge enigszins met de handen wordt verwarmd gaat ie weer lopen, ook last van de kou zo lijkt. Ontbijten en dan op naar de Oranjemarkt.

Als ook (schoon)zus is gearriveerd en we elkaar weer hebben “gevonden” gaan we met z’n allen naar de markt. Het grote slenteren begint. Er wordt niet heel veel gekocht, behalve plantjes, het is vooral veel kijken en bekeken worden. Af en toe voelen we ons als haringen in een ton zo druk is het (naar later blijkt zijn er 23000 mensen geweest). En natuurlijk op het juiste moment bij een overdekt stalletje gaan kijken als de regen even met bakken uit de lucht valt. In de loop van de middag gaan we weer op huis aan. Nu alweer zin in.

Noot: startmotor en V-snaar zijn door de garage weer in orde gemaakt, ons campertje pruttelt weer lekker.