The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Kop van Drenthe GeoTour (GT4A3)

In het voorjaar van 2021 is er een serie caches uitgekomen die samen de Kop van Drenthe Geotour vormen. En geotours zijn er niet zoveel in Nederland.

Omdat de tour, 72 caches in totaal, in de kop van Drenthe ligt is het voor ons te doen vanaf huis. Aan elk type cache zijn punten toegekend en het is de bedoeling om 100 punten te behalen. Als je dat aantal haalt kun je een coin ophalen bij de VVV in Assen.

Maar voordat we kunnen starten is er eerst huiswerk te doen. Puzzels moeten worden opgelost, routes moeten worden uitgezet en de batterijen moeten opgeladen zijn. Wij hebben er 5 dagen over gedaan om de benodigde 100 punten te halen.

We zijn hiervoor in verschillende gebieden in de kop van Drenthe geweest, in en om Zuidlaren, Roden en omstreken, Yde en omstreken, Veenhuizen en (TT) Assen. Met uitzondering van (TT) Assen hebben we genoten van de wandelingen die we hebben gemaakt, de fietstocht door de Onlanden en de fraaie caches die we hebben gevonden.

Maar we zijn nog niet klaar met de tour. Er kwam nog een bonus en daarvoor is het een eis dat je 70 van de 72 caches uit de tour gevonden moet hebben. We zijn dus nog even doorgegaan. Sterker nog, we willen ze allemaal gaan loggen want bij het voltooien van een hele tour krijg je ook nog een apart souvenir en die willen we wel toevoegen aan onze galerij.