The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Labcaches

Afgelopen week waren de A’s aanwezig op het Potluck event in de Wilp. Team benzka was daar ook en de mannelijke helft meldde dat hij een lab cache had gelegd in de Lauwersmeer en of de aanwezigen deze al hadden gedaan. Nee dus. Nu hadden we al wel van lab caches gehoord omdat deze online komen tijdens een event in België waar we binnenkort naar toe gaan. Maar wat het nu precies inhield, daar hadden we ons nog niet in verdiept.

Het blijkt om een nieuw soort cache te gaan die je met behulp van een app (via de Play Store te downloaden, zoek op adventure lab app) kan zoeken en vinden. Daarnaast heb je een internetverbinding nodig. Je gaat naar het aangegeven startpunt en dan begint het adventure. Zodra je dicht genoeg bij bent krijg je een opdrachten voor, door het juiste antwoord te geven krijg je de volgende aanwijzing. Het is de bedoeling om middels de onderliggende map/instructie je weg te vinden naar de volgende locatie.

Om alvast wat ervaring op te doen met de lab cache hebben we zondag “De belevenissen van Juggel”-cache  gedaan. In het begin ging het nog wat moeizaam, maar gelukkig al snel hadden we het juiste ritme te pakken en werd locatie na locatie gevonden. Na 5 locaties hadden we de cache voltooid. In dit geval was er ook nog een fysieke cache (GC8B0M3) aan gekoppeld maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Of we het vaker gaan doen? Wie weet. Wellicht kwam het doordat het onze eerste labcache was maar we liepen wel heel erg met onze neus op de telefoon rond (zijn we er al bijna, wat is de opdracht, antwoorden invoeren, ….) en dat was jammer. De omgeving was waarschijnlijk prachtig maar dat hebben wij gemist. Wordt vervolgd na het event in België.