The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Landlopers Trail Veenhuizen

18 februari 2017

De weersvoorspellingen zijn gunstig en we besluiten dan ook om de Landlopers Trail te gaan doen (en wat caches in de buurt). De trail staat al een tijdje op ons verlanglijstje.
Nadat we HP hebben opgehaald in Assen rijden we door naar de P in Veenhuizen. We starten met het Veenhuizer lied. De puzzel is thuis reeds opgelost. Niet een hele moeilijke puzzel, het is een kwestie van eerst goed lezen en vervolgens goed tellen. De cache laat zich echter niet heel eenvoudig vinden. We hebben menig boompje nader bestudeert maar het duurde lang voor de cache uiteindelijk werd gevonden. Hopelijk is dit geen indicatie voor de rest van de dag.

Dan gaan we beginnen aan de trail. De eerste laat zich vrij snel vinden. De codes opschrijven voor de bonus en dan naar #2. Die is een stuk lastiger. Geen hint en in de logjes lezen we dat de cache een afwijking heeft van 27 meter. Ja dan is een bos opeens groot. We staan op het punt om een NF te noteren als er nog een laatste poging wordt gedaan. En zowaar. HP prikt met de stok op de cache. Pfff.
De route van #2 naar #3 is een lastige. We moeten een sloot oversteken en niet iedereen heeft even stevige zeebenen. Gelukkig halen we allen de overkant zonder nat pak. #3, #4 en #5 worden snel gevonden. Onderweg wordt er gekeuveld (waardoor we bijna #4 missen) en gezongen. De stemming zit er goed in. Als we dan uiteindelijk een bankje vinden om een broodje te eten en wat thee te drinken komt zelf de zon voorzichtig te voorschijn.
We vervolgen de route via #8, #7 en #6. Met vereende krachten worden de caches gevonden en gelogd. Door naar #9, de laatste voordat we aan de bonuscache kunnen beginnen. Die wordt snel gevonden en zo kan de eindlokatie van de bonuscache worden berekend. Hoewel de uitbaterij aan de overkant van het kanaal (Maallust) lonkt, maken we eerst de trail af. De bonus vinden we op het berekende coördinaat.

Terug naar de P. Vanaf daar bezoeken we nog Hotel Bosrijk en gaan dan door naar Maallust. Even met de voetjes omhoog en wat vocht erin (en eruit :)). Heerlijk.
De rust heeft goed gedaan en we besluiten om nog een 5 tal caches in de buurt te doen. Het zijn stuk voor stuk caches met veel Favourite Points, dus dat belooft wat. En dat kunnen we beamen. Stuk voor stuk fraaie uitingen van huisvlijt. Achter slot en grendel, Jailhouse, Katten huis beuk, De beuk 9 en de Beuk 6.
En zo komt er eind aan deze prachtige cachedag. Ruim 8 km gelopen en genoten.