Lasagne met kip en kerriesaus

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig

  • 300 gr kipfilet
  • 1 liter water
  • 2 bouillontabletten
  • 250 gr groene lasagne
  • 40 gr boter
  • 200 gr prei of ui
  • zout, peper
  • ¼ theelepel  oregano
  • 250 gr doperwten
  • 3 deciliter kerriesaus
  • 2 groene paprika’s
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • ovenschaal

Mise en place

  • oven op 220 °C voorverwarmen
  • prei of kip in ringen snijden
  • paprika in reepjes snijden
  • overnschaal beboteren

Bereiding

De kipfilet in 15 minuten gaar koken in de bouillon, laten uitlekken en kleinsnijden. De boter bruin laten worden.  Hierin de kipfilet goudbruin bakken. Voeg de schoongemaakte en in ringen gesneden prei of uien toe en 5 minuten meefruiten.  Op smaak maken met zout, peper en oregano. De doperwten laten uitlekken en door de kerriesaus mengen.

Een rechthoekige schaal beboteren en hierin laag om laag de plakken lasagne, het mengsel van kip, de in reepjes gesneden paprika’s en kerriesaus overdoen. De bovenkant bestrooien met de geraspte kaas. De lasagne 30 minuten verwarmen  in de oven (220 graden).

Lekker ite!