Lasagne met kip en kerriesaus
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig
- 300 gr kipfilet
- 1 liter water
- 2 bouillontabletten
- 250 gr groene lasagne
- 40 gr boter
- 200 gr prei of ui
- zout, peper
- ¼ theelepel oregano
- 250 gr doperwten
- 3 deciliter kerriesaus
- 2 groene paprika’s
- 100 gr geraspte oude kaas
- ovenschaal
Mise en place
- oven op 220 °C voorverwarmen
- prei of kip in ringen snijden
- paprika in reepjes snijden
- overnschaal beboteren
Bereiding
De kipfilet in 15 minuten gaar koken in de bouillon, laten uitlekken en kleinsnijden. De boter bruin laten worden. Hierin de kipfilet goudbruin bakken. Voeg de schoongemaakte en in ringen gesneden prei of uien toe en 5 minuten meefruiten. Op smaak maken met zout, peper en oregano. De doperwten laten uitlekken en door de kerriesaus mengen.
Een rechthoekige schaal beboteren en hierin laag om laag de plakken lasagne, het mengsel van kip, de in reepjes gesneden paprika’s en kerriesaus overdoen. De bovenkant bestrooien met de geraspte kaas. De lasagne 30 minuten verwarmen in de oven (220 graden).
Lekker ite!