The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Camper

Lemelerberg – Fotohut

Dinsdag 4 en woensdag 5 april, Lemele

We hebben een schuilhut van Han Bouwmeester gehuurd op de Lemelerberg. Omdat we ’s ochtends zodra het licht wordt in de hut willen zitten gaan we op dinsdag al die kant op met de camper. We logeren een nachtje op de natuurcamping De Olde Lucashoeve. We zijn niet eens de enige gasten. Harm heet ons van harte welkom, wat een prachtkerel is dat, vol humor en mooie verhalen.
Het is een prachtige dag en na het eten maken we nog een wandeling over een deel van de Lemelerberg. Vorig jaar zijn we hier ook geweest, toen voor een cachewandeling, en we herkennen dan ook de diverse cachelokaties (en de caches lagen er nog). Niet te laat naar bed want morgen vroeg op.
Na een nachtje slapen in de alkoof is de wekker onverbiddelijk. Opstaan, aankleden, ontbijten en gaan. Nou ja gaan. Het buiten mistig en grijs, niet de ideale omstandigheden om te fotograferen. We doen het iets rustiger aan maar om een uur of kwart over 7 zitten we dan toch in de hut. De camera’s zijn nog niet eens uitgepakt en de eerste vogels laten zich al zien. Het is helaas te donker dus goede plaatjes maken lukt vooralsnog niet echt. Rond kwart over 8 komt ook Ity aan bij de hut. Inmiddels heeft het egale grijs plaatsgemaakt voor bewolkte lucht met blauwe stukken erin.
Het is een komen en gaan van vogels, niet de meest bijzondere soorten, maar het feit dat ze op een afstand van 3-7 meter zitten maakt het weer wel heel bijzonder.
Aan het einde van de dag (15.00uur) staan er 20 soorten vogels op de teller en hebben we diverse eekhoorns en een muisje gezien. Een ieder heeft ruim 600 foto’s gemaakt, daar zit vast iets moois tussen. We nemen afscheid van Ity en gaan terug richting Drachten. Bij de afslag Pesse besluiten we om even bij het tankstation te stoppen zodat we van bestuurder kunnen wisselen. Maar niet voordat we een vette bek hebben gehaald in het tankstation. Nou, dat viel even tegen. De hamburger was nog rauw, de koe liep nog net niet weg. Volgens de dames achter de balie hoorde dit zo, anders verbrandt de buitenkant van de burger. Ja, het zal wel maar wij hoeven ‘m niet.
Arjan kruipt achter het stuur en dan wil de camper niet meer starten. Veel meer dan klik horen we niet. We besluiten om de ANWB te bellen, maken we ook eens gebruik van ons lidmaatschap, we sponseren al heel lang. Het valt niet mee om uit te leggen waar we staan. A28, afslag 28, viaduct Pesse, richting Ruinen bij het Shell benzinestation. Maar de meneer van de ANWB komt er niet uit. Dan maar eens vragen hoe het tankstation heet. Greenplanet, ook dat wordt niet gevonden in de computer van de meneer van de ANWB, de straat dan? Ja die wel, maar nog steeds geen benzinestation. Dan maar de wegenwacht sturen naar betreffende straat. Na 20 minuten aan de telefoon te hebben gehangen begint het wachten. En ja hoor na 1 1/2 uur komt de meneer van de Wegenwacht. Starten en ….. niks. Vervolgens was geziep met de versnellingspook en zowaar er komt weer geluid uit. Het is de startmotor zo blijkt. Hij heeft nog onder de camper gelegen en onder de motorkap gekeken, maar hoort of ziet verder niks vreemds. Kunnen we naar Drachten zo? Jawel, maar ik zou niet stoppen onderweg 🙂 We nemen afscheid en vervolgen ons weg naar huis.
Ondanks de pech was het een superdag.