The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamper

Lollum

1-4 juni 2017

Één van de A’s heeft een afspraak in Sneek en dat combineren met een lekker lang (pinkster)weekend weg met de camper. Dus is gezocht naar een plek in de buurt van Sneek. En dat brengt ons uiteindelijk op landgoed Hizzard in Lollum, een gehucht tussen Bolsward en Franeker. Voordat we daar arriveren wordt er eerst nog een cache gezocht (en gevonden) want uit onze statistiek bleek dat wij nog niet eerder een cache hadden gevonden op 1 juni. Het uiteindelijke doel is om op alle dagen van het jaar een cache te loggen, nog 108 dagen te gaan :).

De ontvangst op het landgoed is buitengewoon hartelijk, bakje koffie, kopje thee. We krijgen een korte van rondleiding over het landgoed en dan kunnen we op zoek naar een plekje op het terrein. We hebben keuze want verder is er geen camper te zien. We belanden ergens tussen de boontjes, motor uit en dan horen we alleen nog maar vogels, vogels, wind, vogels, kikker, vogels …… We kunnen kijken zover de horizon reikt en zien kerktorens, kerktorens en windmolens 🙁 Stoeltje uitklappen, windscherm op en dan even helemaal niks. Heerlijk.

Onderdeel van het landgoed is een stukje plas-dras. Dat is een aantrekkelijke biotoop voor weidevogels om te rusten en te foerageren. En het wordt vaak gekenmerkt door half ondergelopen weiland. Als we in de buurt komen van de plas is het tjululuu, kiewie en gruttooo oorverdovend (mooi). We worden “belaagd” door de weidevogels. We laten ze dan ook snel met rust.

’s Avonds kunnen we eigenlijk voor het eerst dit camperseizoen buiten eten. Hoe lekker is dat.
Na de afwas zitten we nog een tijdje te kijken naar de jonge torenvalkjes in de nestkast. Ze zijn nog donzig en eigenlijk nog niet te herkennen als torenvalk. Wij zien er 3 maar volgens Piet (onze gastheer) zouden er 6 in moeten zitten.
Zo rond een uur of 9 zien we opeens veel activiteit in de vijver. Visjes springen boven, ach het is vast een snoek die aan het jagen is. Maar het blijft maar doorgaan, alsof de visjes het Zwanenmeer uitvoeren. Als we dichtbij de vijver gaan kijken zien we wat er aan de hand is. De laagvliegende vliegjes boven de vijver worden de visjes uit de lucht gevangen. Een bijzonder spektakel om naar te kijken.

En dan is het bedtijd. Wat is het hier toch heerlijk stil totdat……het duister echt invalt en de kikkers in de vijver het nodig vinden om de hele nacht aan hun buurman, buurvrouw, vriendin, whatever te laten weten waar ze zich in de vijver bevinden. Want ja, in het donker zie je dat niet. Het is oorverdovend (luid). Rond een uur of 4 is het concert over. Gelukkig heeft de ene A oordoppen mee en de andere stoort zich er niet aan (sterker nog, geniet er wel van).

Op vrijdag doen we niet al te veel. Uitslapen, wat lezen, rondje fietsen, geocachen, wat lezen, genieten. Dat bevalt zo goed dat we daar zaterdag mee doorgaan. We zijn even naar Bolsward geweest, de stad was al volop in 11-steden fiets stemming. We kijken wat rond, drinken wat op een terras en dan snel terug naar het landgoed, van de drukte weer naar de rust.

Zondag (1e Pinksterdag) weer op huis aan. We nemen afscheid van Martha en Piet, we komen zeker nog wel eens terug. Het landgoed is een prachtige plek om tot rust te komen, alle voorzieningen zijn aanwezig en het sanitair is top. We hebben ervan genoten.

In de buurt van Easterlittens zoeken we een plekje voor de lunch. Als we de camper hebben geparkeerd hebben we beide het idee dat dit een mooi plekje zou zijn voor een cache. Snel het net even op en ja hoor we staan boven op de P van een multi rond/door Easterlittens. Na de lunch gaan we op pad. Het is een leuke multi om te doen en Easterlittens is het aanzien meer dan waard. Zonder geocachen waren we hier nooit terecht gekomen. De cache wordt uiteindelijk gevonden en dan gaan we toch echt naar huis. De camper klaarmaken voor morgen (2e Pinksterdag).