The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

AC's Tuinblog

Makkelijke moestuin?

In de krant hadden we vorig jaar al een stukje gelezen over Jelle uit Noord-Groningen die op basis van het Square foot gardening makkelijk tuiniert. Op zijn site, www.makkelijkemoestuin.com staat zijn verhaal. We hadden ook al een boek gekocht van Mel Bartholomew over Square foot gardening. Toen dit voorjaar bij de Welkoop de vierkante-meter-tuin-bakken in de aanbieding waren zijn we er direct naartoe gegaan om ze te kopen. Helaas… op één na uitverkocht.
Dus ons maar op de wachtlijst laten zetten voor een tweede bak. Ondertussen alvast tomaten en courgettes gezaaid in een kweekbakje achter het glas. Het plastic kweekkasje van de ene A opgehaald en in de tuin gezet bij de andere A (we wonen inmiddels samen!).

Paasmaandag was het zover, de vierkante meterbakken in elkaar gezet. Dat ging zonder al te veel problemen. Helaas zijn de bakken van de Welkoop die later geleverd zijn van een stuk mindere kwaliteit als de eerste. De eerste hebben metalen hoekjes en zijn met een pin in elkaar te zetten. De latere bakken zijn gewoon vier planken die je in elkaar moet schroeven (geen voorgeboorde gaatjes, dus ze begonnen te splijten bij het schroeven) en die planken begonnen na een paar dagen al krom te trekken. Maar goed, voor een tientje mag je niet klagen (toch?).

Onderin de bakken hebben we anti-worteldoek gelegd, het zit ook bij de zijkanten omhoog. Dat hebben we vastgeniet. In de bakken zit compost, tuinturf en wat cocopeat. De vermiculiet die Jelle aanbeveelt hebben we niet gebruikt omdat het spul niet vanzelf vergaat. Als we de bakken t.z.t. leeggooien kunnen we de grond niet zo in de tuin gooien omdat dat spul erin zit.