The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturenCamper

Minicampervakantie 5-10 Mei

Op bevrijdingsdag vertrekken we richting Appingedam. Voordat we naar camping Ekenstein rijden doen we eerst een multicache in Appingedam.
We parkeren op de camperplaats bij het busstation in Appingedam. Om zo even te staan is het prima, maar om daar nou een nachtje te overnachten, nee liever niet.

De multi voert ons kris kras door Appingedam en we worden langs diverse bezienswaardigheden geloodst. De Smalle brug, Sint Nicolaaskerk, trekpad langs het Damsterdiep, de kerk van Solwerd, de Joodse en de Israëlitische begraafplaats, de synagoge, de hangende keukens en de rechtbank met de kaak(schandpaal). Daar de listing niet altijd even duidelijk is valt het niet mee om alle opdrachten snel te vinden. Maar uiteindelijk dan toch. Dan zien we een café met een wel heel passende naam, de 2 Daames. Snel naar binnen om wat op te warmen en dan kunnen we gelijk het eindcoordinaat gaan berekenen.
Dan op zoek naar de cache, iets met 29, op privéterrein, met hond en achter gordijn. We komen inderdaad uit bij 29 en lopen het terrein op. Maar een cache vinden ho maar. Ondertussen voelen we ons toch wel wat ongemakkelijk, we zien een gordijn maar daar achter staan 2 caravans, dat kan niet de bedoeling zijn. Het ongemakkelijke gevoel wint en we besluiten met een nf weer richting de camper te gaan. Jammer 🙁
Nog even over de hangende keukens. We hadden daar een beeld bij, groot en veel en …, nou dat kwam niet helemaal uit. Het zijn er slechts 3 (of toch 4 ;)).

Op naar camping Ekenstein, gelegen op het landgoed Ekenstein. Een prima plekje.
De volgende ochtend hebben we het idee dat we onze wake-up light hebben meegenomen in de camper en dat het alarm afgaat. Wat een prachtig ochtendconcert van de vogels. Vanmiddag gaan we op verjaardagsvisite bij tantje Jantje (91!) en ’s ochtends dus nog alle tijd voor een multicachewandeling over het landgoed Ekenstein.

Een heel mooi landgoed zo blijkt. De tuin is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Lucas Pieters Roodbaard. De verscheidenheid in bomen en de kronkelpaadjes zijn kenmerkend voor deze tuin.

’s Middags op verjaardagsvisite naar Tjamsweer. Tante Jantje vindt het fijn dat we er zijn en dat is wederzijds. Her en der een praatje gemaakt. En Anneke en Ity horen we eens op andere manier, heerlijk dat grunns proat. Tussendoor doen we ook nog een cache bij de kerk van Tjamsweer. Dat ging niet heel makkelijk want de opdrachten bij de additional waypoints (en die hadden we mee) bleken niet dezelfde te zijn als in de listing zelf. Gelukkig wifi bij de hand en zo kon alsnog de ontbrekende informatie worden gevonden. De cache vinden was opnieuw lastig. Maar dan horen we opeens (schoon)pa van Zwol roepen gevonden. Voor het eerst mee schatzoeken en gelijk één vinden. Hij mag vaker mee. Na nog wat hapjes en drankjes stappen we weer op de fiets richting camping. We vonden het fijn om hier vandaag aanwezig te zijn.

Zondag gaan we op weg naar Ambt Delden. Dat is een heel eind en dus hebben we wat caches op de route uitgezocht om af en toe de benen wat kunnen strekken.
Bij Schoonebeek (inderdaad van de Ja-knikkers) ligt een cache met meer dan 500 FP, de verwachtingen zijn hoog. Nou dat is wel wat overdreven. De behuizing is mooi maar dat is het dan ook wel. Vervolgens door naar een mini-trail in Duitsland bij Uelsen. En ja hoor. We zijn nog niet de grens gepasseerd of er wordt weer gewerkt aan weg. Geen stau dit keer maar wel een flink eind omrijden. Onze nieuwe Tom is niet blij met ons 🙂
De trail is leuk en met wat goed gokken vinden we ook de bonuscache.

Via de Bever in Born komen we uiteindelijk aan op camping de Broak in Ambt Delden. We zijn de enige gasten. En dat ligt niet aan de camping, want de plek aan het Twents Kanaal is prachtig. ’s Avonds fietsen we naar Goor om alvast de sleutel voor de vogelhut op de halen. Onderweg pikken we nog wat caches op. Althans dat is de bedoeling. De eerste wordt gevonden maar dan blijken we “gefopt” te zijn. In de behuizing ligt een briefje dat de cache in een omtrek van 5 meter ligt. Schijnbaar hebben meer mensen lopen zoeken want we zien verschillende paadjes, de cache wordt helaas niet gevonden. In Goor halen we de sleutel en op de terugweg gaan we langs de molen. De aldaar verstopte cache wordt snel gevonden. Terug naar de camping en vroeg naar bed want morgen willen we vroeg in de hut zitten.

Leuk om te vermelden is dat de hut in de buurt van de camping ligt, we kunnen er lopend naar toe. De hut is prachtig en als snel komen de eerste vogels en eekhoorns te voorschijn. De verscheidenheid aan vogels is echter beperkt. Rond half 10 zijn ook h&m gearriveerd in de buurt van de hut (zij zijn een weekje op vakantie, ook in Ambt Delden). Met mem aan de arm klunen we door het pas gemaaide weiland en dan begint, vooral voor mem, het grote genieten. Geen verrekijker nodig om de vogels te kunnen zien. Ze heeft haar scootmobielplaid meegenomen en heeft, in tegenstelling tot de rest, absoluut geen last van de kou. AC en heit gaan op een gegeven moment terug naar resp. camper en appartement om wat om te warmen. Maar mem wil niet weg. En zo zit ik, Alberdina, samen met mem te genieten in de hut. Dit kunnen we uren volhouden. Het brengt mooie herinneringen terug van de tijd dat wij samen wel eens een dagje naar de Lauwersmeer gingen. Ook dit dagje in de hut in Ambt Delden kan worden toegevoegd aan mooie herinneringen. We hebben gedaan wat mem haar motto is, GENIETEN!

Dinsdag gaan we op weg naar Dalfsen, onze laatste stop deze minivakantie. De eerste stop is Twickel. Uiteraard weer een multi in de buurt die ons lang het kasteel Twickel en over het omringende landgoed voert. Een prachtig rondje.

In de buurt van Dalfsen liggen nog een aantal “Coolrunnings”caches. De caches liggen in een heerlijk rustig stuk bos. De ene cache is nog leuker en/of origineler dan de andere. Hoogtepunt, althans voor één van de A’s, is toch wel de cache waarbij in een boom geklommen mag worden.

Dan door naar camping de Stuwe. We hebben genoeg gewandeld vandaag. Na het avondeten sluiten we om toch nog een keer de wandelschoenen aan te trekken want op 200 meter van de camping ligt de Vecht, met stuw en vistrap. Dat moet je toch gezien hebben. Het is er prachtig.

En dan is het woensdag 10 mei, onze trouwdag. We worden gewekt door het klokkende en snaterende geluid van kalkoenen. Weer eens wat anders.
In de buurt van de camping ligt een “oude” cache uit 2002 en nu we toch in de buurt zijn. Volgens de omschrijving zoeken we zand en een witte emmer. Maar als de GPS op het 0-punt staat zien we alles behalve zand en een witte emmer. Hmmm. Eerst maar eens terug naar de camper wellicht is het coördinaat niet goed ingevoerd. Maar nee, dit klopt. En dus terug naar het 0-punt, nu met iets andere ogen kijken en ja hoor gevonden, dennennaalden en grijs PVC.

We toeren door naar Diever om ook daar een trail te gaan lopen. Een serie van 6 “Dieren in het bos” met bonus. Het eerste dier wordt vlot gevonden en als we al bijna bij het tweede dier zijn komen we erachter dat we vergeten zijn om het bonusgetal te noteren. Ja dat heb je als je als een verliefd stel door het bos dartelt. We besluiten om niet terug te gaan een het getal te gaan gokken op het eind. Alle andere dieren worden snel gevonden. De 1600e found wordt genoteerd bij een wel hele toepasselijke cache-uitvoering. We gokken de A. Op de eerste locatie wordt niks gevonden maar op de tweede locatie is het raak, daar vinden we de bonus. Terug naar de camper na een heerlijke wandeling.

We sluiten deze dag af met een hapje en een drankje in IJgenweis in Appelscha. Zelfs de koekjes bij de thee en koffie zijn passend voor deze dag.
En zo zit de minicampervakantie er al weer op. Het was, ondanks de kou, prachtig.