The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

AC's TuinblogBlogjes

Open Kwekerijendag Westerkwartier

Vanuit het project “Erven & Tuinen Westerkwartier” worden met regelmaat leuke activiteiten georganiseerd. Op 13 juli stond de Kwekerijendag Westerkwartier op de agenda. Die dag kon je 4 kwekerijen bezoeken en dat hebben wij gedaan. We zijn gestart in Den Horn bij kruidenkwekerij Kleine Meeden. Gespecialiseerd in muntsoorten, meer dan 70! We hebben heel wat blaadjes tussen de vingers gewreven. En de bloemenweide was een feest. Die willen we thuis ook wel.

Door naar de Baggelhof in Nietap. Gespecialiseerd in oude fruitrassen. Eerst een bakkie gedaan in de theetuin (aanrader!) en vervolgens door de tuin gedwaald. Als we zover zijn komen we zeker terug voor een mooie fruitboom.

Dan naar een tuin die normaliter niet te bezoeken is. Ninabel in Boerakkker. Vanuit een webshop worden diverse planten voor bijen en vlinders verkocht. Maar voor deze keer was ook de tuin te bewonderen. En die is fraai.

Als laatste hebben we een bezoek gebracht aan de Groene Gast in Lucaswolde. Daar worden niet alledaagse tuinplanten gekweekt en ze hebben een grote kijk-/bezoektuin.

Heel divers dus, het was een mooie dag waarbij we weer de nodige inspiratie hebben opgedaan.