The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Paascaches zoeken

1e Paasdag, 16 april 2017

In plaats van paaseieren zoeken gaan de A’s vandaag een dagje caches zoeken in het Groninger land. De route brengt ons in plaatsen als Midwolda, Enumatil, Aduard, Tolhek, Oldehove, Saaksum, Rode Haan, Zuurdijk, Houwerzijl, Electra, Kommerzijl, Niezijl, Gaarkeuken, Lutjegast, De Bombay, Doezum, De Snipperij. Prachtige namen.
Hoogtepunten van de dag zijn de cache in Houwerzijl en de caches in de buurt van Grootegast.

Meestal als wij in Houwerzijl zijn is de theefabriek dicht. Zo niet vandaag op 1e paasdag. Er wordt een paasbrunch georganiseerd en dus is het een komen en gaan van mensen. Volgens de hint moet je even rustig gaan zitten en genieten van het uitzicht op de vijver. Nou, wij hebben lang gezeten en vervolgens nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel langer genoten van het uitzicht op de vijver.

In de buurt van Grootegast liggen een aantal wandelpaden, één daarvan is de Hooge Reed (3,2km lang). Aan dit wandelpad liggen 3 caches. De eerste cache wordt vlot gevonden, ondertussen komt er toch wel een wat dreigende grote grijze wolk op ons af. Terug of doorlopen? We hebben een capuchon en gezien het verloop van de dag zal de bui wel niet al te lang duren. Dat klopte, alleen zaten er dit keer hagelstenen bij (au, au). In die bui loggen we de 2e cache. Omdat we toch bijna op het verste punt staan vervolgen we onze route. Met de wind in de rug en het zonnetje erbij drogen de jassen weer op. Ook de 3e cache wordt gevonden. Nog 7 te gaan in deze serie, maar dat doen we een andere keer. We komen graag nog eens terug in dit prachtige gebied.
Voor vandaag is het genoeg geweest. Op de teller staan 15 gevonden caches, 3 keer een NF en in één geval vinden we zelfs de P niet eens :).