Pompoensoep met goudreinet uit de oven (V)
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40-50 min
Nodig
- pompoen (ongeveer 1 kilo)
- 1 dikke goudreinet
- 2 uien
- 750 ml groentebouillon
- bosui
- walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- crème fraîche
- zout
- peper
- ovenschaal
- staafmixer
Mise en place
- oven op 200°C voorverwarmen
- pompoen schillen, ontpitten en in stukken van 3cm verdelen
- appel schillen en in partjes snijden
- uien pellen en in parten verdelen
- doe de pompoen, appel en de uien in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie
- flink zout en peper toevoegen en vervolgens alles door elkaar husselen
- snij de bosui in ringen
- snij de walnoten in grove stukken
Bereiding
- zet de schaal in de oven en roer elke 10 minuten even door totdat de pompoen, appel en de ui licht gekarameliseerd zijn (40-50min)
- maak ondertussen de groentebouillon klaar
- schep het mengsel in een pan, voeg een kwart liter bouillon toe en pureer met de staafmixer
- vervolgens de rest van de bouillon toevoegen en nog even koken
Serveer de soep met bosui, walnoten en een beetje crème fraîche.
Lekker ite!