Recepten

Pompoensoep met goudreinet uit de oven (V)

Voorbereidingstijd: 15 min

Bereidingstijd: 40-50 min

Nodig

  • pompoen (ongeveer 1 kilo)
  • 1 dikke goudreinet
  • 2 uien
  • 750 ml groentebouillon
  • bosui
  • walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • crème fraîche
  • zout
  • peper
  • ovenschaal
  • staafmixer

Mise en place

  • oven op 200°C voorverwarmen
  • pompoen schillen, ontpitten en in stukken van 3cm verdelen
  • appel schillen en in partjes snijden
  • uien pellen en in parten verdelen
  • doe de pompoen, appel en de uien in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie
  • flink zout en peper toevoegen en vervolgens alles door elkaar husselen
  • snij de bosui in ringen
  • snij de walnoten in grove stukken

Bereiding

  • zet de schaal in de oven en roer elke 10 minuten even door totdat de pompoen, appel en de ui licht gekarameliseerd zijn (40-50min)
  • maak ondertussen de groentebouillon klaar
  • schep het mengsel in een pan, voeg een kwart liter bouillon toe en pureer met de staafmixer
  • vervolgens de rest van de bouillon toevoegen en nog even koken

Serveer de soep met bosui, walnoten en een beetje crème fraîche.

Lekker ite!