Recepten

Spinazie-quiche (V)

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Nodig

  • bladerdeeg of hartige-taartdeeg (6-7 plakjes)
  • ui
  • olijfolie
  • pot spinazie
  • creme fraiche
  • 3 eieren
  • kruiden (oregano, koriander, tijm, wat je maar lekker vindt)
  • peper
  • pijnboompitten
  • geraspte kaas
  • 8 zongedroogde tomaten
  • paneermeel
  • quiche-vorm of springvorm

Mise en place

  • vorm invetten met boter en bekleden met deeg
  • ui klein snijden
  • spinazie laten uitlekken
  • pijnboompitten roosteren totdat ze mooi bruin zijn
  • zongedroogde tomaatjes klein snijden
  • verwarm de oven voor op 200 graden

Bereiding

  • ui fruiten
  • klop de eieren los en voeg de kruiden toe
  • voeg de spinazie en de cremefraiche toe aan de ui
  • breng op smaak met peper
  • indien nodig voeg de paneermeel toe zodat het mengsel droger en dikker wordt
  • haal de pan van het vuur
  • voeg de eieren toe
  • voeg de pijnboompitten toe
  • voeg de zongedroogde tomaten toe
  • het het mengsel in de vorm
  • bestrooi met geraspte kaas
  • zet de taart 20 minuten in het midden van de oven totdat die lichtbruin is

Lekker ite!

Noot

  • voor twee personen is de taart wat aan de grote kant, wat overblijft kun je de volgende dag als lunchgerecht eten, koud is ie namelijk ook lekker