Spinazie-quiche (V)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Nodig
- bladerdeeg of hartige-taartdeeg (6-7 plakjes)
- ui
- olijfolie
- pot spinazie
- creme fraiche
- 3 eieren
- kruiden (oregano, koriander, tijm, wat je maar lekker vindt)
- peper
- pijnboompitten
- geraspte kaas
- 8 zongedroogde tomaten
- paneermeel
- quiche-vorm of springvorm
Mise en place
- vorm invetten met boter en bekleden met deeg
- ui klein snijden
- spinazie laten uitlekken
- pijnboompitten roosteren totdat ze mooi bruin zijn
- zongedroogde tomaatjes klein snijden
- verwarm de oven voor op 200 graden
Bereiding
- ui fruiten
- klop de eieren los en voeg de kruiden toe
- voeg de spinazie en de cremefraiche toe aan de ui
- breng op smaak met peper
- indien nodig voeg de paneermeel toe zodat het mengsel droger en dikker wordt
- haal de pan van het vuur
- voeg de eieren toe
- voeg de pijnboompitten toe
- voeg de zongedroogde tomaten toe
- het het mengsel in de vorm
- bestrooi met geraspte kaas
- zet de taart 20 minuten in het midden van de oven totdat die lichtbruin is
Lekker ite!
Noot
- voor twee personen is de taart wat aan de grote kant, wat overblijft kun je de volgende dag als lunchgerecht eten, koud is ie namelijk ook lekker