Spinaziepesto met spaghetti (V)

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Nodig

  • 250 gr spaghetti
  • 200 gr spinazie (diepvries)
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 6 el olijfilie extra vierge
  • 80 gr pecorino romano 47+ geraspt
  • tasty-tom tomaatjes
  • 2 rode ui
  • enkele zongedroogde tomaatjes
  • (2 tenen knoflook)
  • peper

Mise en place

  • halveer de tomaatjes
  • keukenmachine of staafmixer klaarzetten
  • snij de gedroogde tomaatjes klein
  • snipper de rode ui
  • maak een salade van de gehalveerde tomaten, halve rode ui en besprenkel met olijfolie

Bereiding

  • kook de spaghetti beetgaar (half kopje van het kookvocht bewaren)
  • verwarm de spinazie
  • rooster de pijnboompitten en laat ze vervolgens wat afkoelen
  • fruit 1 – 1 1/2 ui
  • maal de helft van de pijnboompitten en 5 el olie (en knoflook) tot een puree
  • voeg de spinazie toe en maal tot een pesto (als ie te dik is wat kookvocht toevoegen)
  • voeg de zongedroogde tomaatjes toe
  • voeg de ui toe
  • wederom even malen
  • roer de helft van de kaas erdoor
  • proeven en eventueel peper toevoegen
  • meng de pasta met de pesto
  • schep de pasta op een diep bord
  • strooi de overgebleven pijnboompitten en kaas erover
  • sprenkel de laatste el olie erover

Lekker ite!