Spinaziepesto met spaghetti (V)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Nodig
- 250 gr spaghetti
- 200 gr spinazie (diepvries)
- 1 zakje pijnboompitten
- 6 el olijfilie extra vierge
- 80 gr pecorino romano 47+ geraspt
- tasty-tom tomaatjes
- 2 rode ui
- enkele zongedroogde tomaatjes
- (2 tenen knoflook)
- peper
Mise en place
- halveer de tomaatjes
- keukenmachine of staafmixer klaarzetten
- snij de gedroogde tomaatjes klein
- snipper de rode ui
- maak een salade van de gehalveerde tomaten, halve rode ui en besprenkel met olijfolie
Bereiding
- kook de spaghetti beetgaar (half kopje van het kookvocht bewaren)
- verwarm de spinazie
- rooster de pijnboompitten en laat ze vervolgens wat afkoelen
- fruit 1 – 1 1/2 ui
- maal de helft van de pijnboompitten en 5 el olie (en knoflook) tot een puree
- voeg de spinazie toe en maal tot een pesto (als ie te dik is wat kookvocht toevoegen)
- voeg de zongedroogde tomaatjes toe
- voeg de ui toe
- wederom even malen
- roer de helft van de kaas erdoor
- proeven en eventueel peper toevoegen
- meng de pasta met de pesto
- schep de pasta op een diep bord
- strooi de overgebleven pijnboompitten en kaas erover
- sprenkel de laatste el olie erover
Lekker ite!