The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Second to find, maar eigenlijk toch ook niet

25 februari. Al een paar dagen kijken we vol verwachting in onze meelbox. Want ja, die andere Beetsterzwaag caches kunnen toch elk moment on-line komen en dan moeten we als de gesmeerde bliksem die kant op. We zijn vandaag net thuis, hangen lekker op de bank, bakkie thee en koffie erbij, maar dat veranderd snel als één van de A’s haar computer heeft opgestart en ziet dat de caches zojuist (16.40uur) online zijn gekomen.

Alle benodigdheden lagen al klaar, dus jas aan en we kunnen vetrekken. In ons enthousiasme nog bijna een boete opgelopen(en die paal staat er al een tijdje!). Iets voor 5 uur zijn parkeren we bij deel 3. Bij de bonuscache die we op weg daar naar toe is niemand te zien. Bij 3 is het lekker rustig, cache lichten en tot onze verbazing en verrassing zijn we niet de eerste om te loggen, een ander team is ons voor geweest. Dat kan bijna niet. Wat opvalt op de logrol is dat de datum slecht leesbaar is en de vindtijd ontbreekt. Hmm. Op naar de bonus dan maar. Het is iets drukker hier en het duurt even voordat we de container te pakken hebben. Logboekje open en ook hier zijn we niet de eerste. Weer het andere team, dit keer ontbreekt niet alleen de tijd maar de vinddatum. We voelen ons genept. De zin om nummer 1 te gaan loggen is tot bedenkelijk niveau gezakt. Maar vooruit. Hier is het smoordruk en het vergt enige tijd voordat we ongezien de cache kunnen lichten. En zoals verwacht is ook deze al gelogd. Wederom geen tijd en de datum heel onduidelijk geschreven. Gefrustreerd en teleurgesteld rijden we terug naar Drachten. We mailen de cachelegger over onze bevindingen en hij staat aan onze kant. Maar bewijs het maar eens. Na wat speurwerk op internet blijkt het betreffende team uit Wolvega te komen. Dan kun je niet om 5 uur in B’zwaag zijn. Ook heeft het team de TB en Coin niet gediscovered die in de bonus zaten, en ook dat is op zijn minst verdacht.

En zo wordt sportiviteit niet beloond. Frustrerend. Maar wij kunnen met opgeheven hoofd zeggen dat wij het eerlijk hebben gespeeld. In onze statistiek zullen we deze 3 caches dan ook niet als STF (second to find) maar als FTF noteren.