Stoofschotel met ratatouille – 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 120 minuten
Nodig
- 1 ratatouillepakket (1 kilo, diverse paprika’s, winterwortelen, courgette, rode ui)
- 400 gram stoofvlees (sucadelapjes of riblappen)
- 4 eetlepels margarine
- 1 pak tomatensaus (passata di pomodoro, 500ml)
- eventueel verse peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 1 bruin stokbrood (of rijst)
- peper
- zout
Mise en place
- Oven op 160°C voorverwarmen
- Groenten (van pakket) schoonmaken
- Ui snipperen, andere groenten in stukken snijden
- Vlees in stukken snijden
Bereiding
- In braadpan margarine verhitten
- Ui 1 min. bakken
- Vlees toevoegen en in 4 min. bruinbakken
- Vlees ruim met zout en peper bestooien
- Groenten toevoegen en 2 min. meebakken
- Passata, 200 ml water en laurierblaadjes toevoegen en geheel in ovenschaal overdoen
- Schaal afgedekt in midden van oven zetten en vlees in 2 uur gaar stoven
- Peterselie fijnhakken
- Stokbrood in plakken snijden
- Stoofschotel met peterselie bestooien en met stokbrood serveren
Lekker ite!