Recepten

Stoofschotel met ratatouille – 4 personen

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 120 minuten

Nodig

  • 1 ratatouillepakket (1 kilo, diverse paprika’s, winterwortelen, courgette, rode ui)
  • 400 gram stoofvlees (sucadelapjes of riblappen)
  • 4 eetlepels margarine
  • 1 pak tomatensaus (passata di pomodoro, 500ml)
  • eventueel verse peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bruin stokbrood (of rijst)
  • peper
  • zout

Mise en place

  • Oven op 160°C voorverwarmen
  • Groenten (van pakket) schoonmaken
  • Ui snipperen, andere groenten in stukken snijden
  • Vlees in stukken snijden

Bereiding

  • In braadpan margarine verhitten
  • Ui 1 min. bakken
  • Vlees toevoegen en in 4 min. bruinbakken
  • Vlees ruim met zout en peper bestooien
  • Groenten toevoegen en 2 min. meebakken
  • Passata, 200 ml water en laurierblaadjes toevoegen en geheel in ovenschaal overdoen
  • Schaal afgedekt in midden van oven zetten en vlees in 2 uur gaar stoven
  • Peterselie fijnhakken
  • Stokbrood in plakken snijden
  • Stoofschotel met peterselie bestooien en met stokbrood serveren

Lekker ite!