Supersnelle sperziebonen
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Nodig:
- 150gr zilvervliesrijst
- 1/2 bouillonblokje of 1/2 eetlepel kruidenbouillonpoeder
- vloeibare bakboter
- ui
- 200gr tartaar of rundergehakt
- peper
- cajunkruiden
- 300gr sperziebonen uit blik of pot
- 10 kerstomaatjes
- 1/2 theelepel oregano
Mise en place
- ui fijnsnijden
- kerstomaatjes halveren
Bereiden
- kook de rijst, met in het water de kruidenbouillon of het blokje
- fruit de uitjes
- voeg de tartaar of het gehakt toe en bak deze rul
- voeg peper en cajunkruiden naar smaak toe
- voeg de sperziebonen en de gehalveerde tomaatjes toe en roerbak deze 5 minuten mee
- voeg naar smaak oregano toe
- schep de rijst door het sperziebonengehaktmengsel
Lekker ite!
Variatietip
- vervang de tartaar/gehakt door blokjes kipfilet
- gebruik voorgesneden soepgroenten ipv sperziebonen