The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Cache avonturen

Texel april 2011

Even een weekendje uitgewaaid op Texel. De weersvoorspellingen zijn goed, dus de fietsen gaan mee. En natuurlijk, want we zijn er toch, wat caches scoren. Op het hele eiland liggen rond de 55 caches. Dat gaat ons niet lukken in deze paar daagjes, maar we zullen zien hoever we komen. De geplande fietstocht op vrijdag gaat letterlijk en figuurlijk de mist in.

Het is koud, het waait hard, het regent en… het is mistig. Met de auto pikken we er een paar op. Aan het einde van de middag knapt het weer op en ’s avonds voegen we nog 2 caches toe aan ons dagtotaal van 8.

Zaterdag wordt het volgens de voorspelling een zomerse dag. Nou, op Texel valt het nog niet mee. Lang blijft het kwik schommelen rond de 12 graden en er staat heel veel wind. Vandaag staat een rondje over de noordkant van Texel op het programma. Tot cache 2 gaat het best goed, maar dan haakt één van de A’s af. Draaierig, dit komt niet goed en ze gaat terug naar het huisje. De andere A besluit om door te fietsen. Heerlijk bikkelen langs de dijk en af en toe een cache oppikken. Het mooie weer heeft meer mensen doen besluiten om te gaan fietsen. Op sommige plekken is het dan ook niet te doen om onopvallend te zoeken/loggen, we komen nog wel eens terug.

Na ruim 40 km zijn er 8 gelogd. Tijd om even bij te komen. Buiten op het terras waait de chips uit het schaaltje. Hmm, niet slim. Met de andere A gaat het ondertussen weer wat beter. Na het avondeten is ze zelf weer zo fit dat we met de auto op pad gaan om nog wat caches (6) te scoren. Dat lukt best goed, op 2 plekken waar ik eerder die dag al ben geweest is het nu lekker rustig en kunnen we ongestoord loggen.

Zondag lijkt opnieuw een mooie dag te worden. We besluiten tot een wandeling met wat caches erbij. Leuk pad ontdekt, de tijd gaat weer sneller dan gedacht en dus is het racen om op tijd voor het middageten te zijn. Dan is het alweer tijd om de tas te pakken, fietsen op de auto te zetten en afscheid te nemen. Met wat geluk zijn we op tijd voor de boot van half 4. Maar eerst nog even het TB-hotel bezoeken, wat coins en TB’s ruilen. Helaas geen gasten. Snel loggen en hup hup aansluiten in de rij. Het is 15.25uur als we in de rij staan. Mooi op tijd zou je denken ware het niet dat de boot pas om 4 uur gaat. Dan nog maar een cache opzoeken. Ons totaal op Texel komt hiermee op 30. Onderweg naar huis stoppen we nog 2 keer (één keer raden wat we doen en nee het is geen sanitaire stop). Thuisgekomen spullen opruimen en niet te laat naar bed. Na 2 van die brakke nachten op een te hard matras en te dik kussen is het verlangen naar eigen bed groot.