The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Caching algemeen

Travelbugs

Travel Bug Een Travel Bug is een voorwerp, over het algemeen een metalen plaatje, met een geregistreerd nummer dat gebruikt wordt bij Geocaching. Travel Bug betekend vrij vertaald ‘Reis Kever’. En dat is wat deze kever ook daadwerkelijk zal doen: een reis van cache naar cache maken. Elke Travel Bug is voorzien van een uniek identificatienummer waarmee de bug getraceerd kan worden. Als een geocacher een Travel Bug uit een cache meeneemt dan moet hij zijn/haar vondst op geocaching.com melden en de betreffende Bug in een andere cache plaatsen.

Vaak is er een speciale missie aan een Travel Bug verbonden. Deze missie staat omschreven op een website welke aan de specifieke Bug is verbonden. Op deze website is de achtergrond en het ‘reisverhaal’ van de Bug te lezen. Het is de bedoeling dat de geocacher die de Travel Bug heeft gevonden helpt om de missie van de Bug tot een goed einde te brengen.

De Bug kan verschillende soorten missies hebben, variërend van de opdracht om binnen een zo’n kort mogelijke tijd de evenaar te passeren tot het bereiken van een specifieke locatie. Alles hangt af van de creativiteit van de Bug-eigenaar. Het is de bedoeling dat de gevonden Bug binnen twee weken in een nieuwe cache zal worden geplaatst. Vervolgens dienen alle nieuwe gegevens geplaatst te worden op de website van de betreffende Bug.

Omdat er aan de Travel Bug een specifieke missie is verbonden moet de Travel Bug alleen uit de cache gehaald worden als de vinder actief mee wil werken aan de missie van de Bug. Als je niet van plan bent om serieus met de Bug aan de slag te gaan moet je deze in de cache laten liggen waarin deze gevonden is. Met sommige Bugs worden ‘wedstrijden’ gespeeld. Zo zijn er ‘wedstrijden’ waarbij verschillende Bugs door hun eigenaren met een zelfde missie in verschillende caches worden geplaatst. Alle bugs krijgen bijvoorbeeld dezelfde opdracht om zo snel als mogelijk in een vooraf bepaalde stad te arriveren. De Bug ( en daarmee de eigenaar) die het eerst de opdracht vervuld is de winnaar. Aan deze wedstrijden kunnen bijvoorbeeld prijzen verbonden zijn in de vorm van Geocoins.

De echte Travel Bugs worden bijgehouden door Groundspeak maar er zijn ondertussen ook alternatieve bugs beschikbaar (o.a. Geotag Tracker en Traveller Tags).

Wij hebben ook een travelbug op reis gestuurd:

Gilbert Geit / Gilbert Goat 325 km