The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Camper

Verjaardag in het Lauwersmeergebied

Zaterdag 8 juli 2017

De A’s hebben besloten om dit jaar een gezamenlijk verjaardagsfeest te vieren. Gekozen is voor 8 juli, ongeveer halverwege de beide verjaardagen lekker ergens buitenuit. De keuze valt op het Lauwersmeergebied en het idee is dat we ’s ochtends koffie met gebak doen gevolgd door een lunch waarna ieder weer zijn/haar weg kan gaan.
Als we in juni op vakantie zijn in Zweden ontstaat het idee om in plaats van koffie met gebak te gaan voor fika, een begrip in Zweden. Het staat voor ‘bijkletsen met vrienden onder het genot van koffie en iets lekkers’. Het lekkers nemen we dan ook mee uit Zweden. Kladkakka, kanelbullar, Prinsesstårta, vaniljpaj, blåbärskaka, jordgubbspaj en marsipanpaj.

Vrijdags voor het feest lijkt de weersvoorspelling wel aardig. Ook op zaterdagochtend is het nog steeds redelijk. En dus gaan we op weg naar de Lauwersmeer. Als we vertrekken miezert het een beetje, ach gaat wel over. Als we in de buurt van Buitenpost zijn draaien de ruitenwissers inmiddels overuren op dubbele snelheid en nog zien we niks. En geen plan B. Iedereen is inmiddels al wel onderweg dus toch eerst maar naar de Lauwersmeer en daar eventueel een plan B, Zuidhorn?, verzinnen. Hoeveel kunnen er eigenlijk binnen en onder de luifel zitten? Nou, beetje inschikken en dan moet het lukken en hopen dat het vooral niet al te lang blijven regenen.

Als we Anjum passeren krijgen we weer wat hoop. Het wordt lichter aan de horizon en niet lang daarna kunnen de ruitenwissers uit.
We komen aan bij de P aan de strandweg en zoeken een mooi plekje dicht bij het water. Luifel uit, stoelen uit, tafels uit, laat de gasten maar komen. Één voor één komen ze aan. Meteen na uitstappen wordt buienradar gecheckt. Blijft het droog? Het lijkt er wel op.
De fika is een succes. Met 10 man/vrouw 54 koeken op opgegeten. En ook de lunch daarna valt goed. Ondertussen is het zonnetje erbij gekomen en gaan langzaam jassen en vesten uit. Na de lunch gaan de meeste gasten weer huiswaarts behalve (schoon)pa en schoonzus. We besluiten om te gaan zwemmen terwijl (schoon)pa met zijn hengelgerei in de weer is. De oudste A bleek een watje, de zussen bikkels. Het was wel heel bijzonder om in het water te zitten/zwemmen. Links en rechts scheerden de boerenzwaluwen over het water om insecten te vangen.
Dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Moe maar voldaan!