The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2010

Zweden 2010 deel 2

Onze eerste echte vakantiedag zit erop. ’s Ochtends op de fiets boodschappen gedaan (11km), lekker op ons buitenterras gezeten, ’s middags een cache doen, buiten eten op de veranda en op tijd naar bed. Het voelt alsof we al weken weg zijn.

Relaxed is het woord. Net als vorig jaar duurt de tijd hier langer, hopelijk houden we dat gevoel de komende 2 weken goed vast.

Wat de dag vooral heel bijzonder maakte waren het groot aantal bijzondere waarnemingen, een hazelworm gezien (maar helaas geen fototoestel mee :-(), een gekraagde roodstaart, een waterspin en jawel de parelduiker (toen wel camera mee maar geen telelens :-() Hoezo jawel? Vorig jaar waren we al eens op zoek geweest naar een cache in de buurt van het meer Store Damm. Destijds niet gevonden, maar we ontmoeten toen een man waarmee we een bijzonder gesprek hebben gevoerd. Van geocachen had ie geen kaas gegeten maar van de natuur om ons heen wist hij alles. Hij was op zoek naar de ‘lom’, we gegrepen toen niet over welke vogel hij het had. Hij noemde ook de latijnse naam Gavia Artica en die hebben we toen in ons vogelboek opgezocht, de parelduiker. Een jaar later zijn we terug op dezelfde plek. Vinden nu wel de cache en na het loggen genieten we een tijdje aan de waterkant.

Zweden 2010 11Een prachtplek, we worden ‘omsingeld’ door heel veel libellen, we zien een waterspin (schaatsenrijders kunnen snel over het watervoorbewegen maar de waterspin kan vele malen sneller!) en als we op het punt staan om verder te fietsen zien we in de verte een vogel, groter dan een eend en met regelmaat duikt ie onder. Zou het dan toch?  Heel even duikt ie vlak voor ons op, en ja hoor, het kan niet missen, de parelduiker, en we zien niet één maar zelfs twee. Hier komen we zeker deze vakantie nog een keer terug, maar dan met de juiste apparatuur.

Al met al zitten de eerste fietskilometers erop (bijna 25km) en dat valt nog niet mee hier in deze omgeving, niks vlak het gaat continue op en neer. Straks eerst eens het hoogteprofiel uitlezen. Vlak voor onze stuga zit een heel stevig klimmetje. Ik ben benieuwd. Wordt vervolgd!