The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2010

Zweden 2010 deel 4

Zweden 2010 27Nadat we bijgekomen waren van de fietstocht en wederom buiten op het terras hadden gegeten was het tijd voor een avondwandeling, een klein rondje werd wat groter, maar was absoluut de moeite waard. Eerst oog in oog met een ree op een kleine 100 meter en kort daarna konden we bijna 1 aaien. Prachtig!
Moe en voldaan gaan slapen. Na een heerlijk nachtje slapen gaan we vandaag niet al te veel doen. Boodschappen doen en dan zien we wel. Deze keer naar de Coop. Aan de buitenkant lijkt het een grote winkel maar niets is minder waar. Het is, in vergelijking met anderen waar we eerder zijn geweest, meer een buurtsuper. Maar wel een buurtsuper met vegetarische produkten, en dat zien we voor het eerst. De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Althans het eindbedrag. Kool, aardappelen en wortelen zijn hier erg goedkoop. Maar vlees is vrij duur. Een kilo gehakt kost hier bijna 10 euro. En alles ziet hier in grootverpakking. Voor de komende dagen is de basisvoorraad weer aangevuld.

Terug in de stuga lezen we wat en prutsen wat met de computer. Het lijkt erop alsof we dit jaar geen fotoalbum online kunnen zetten. De mobiele internetverbinding is niet te best. Met heel veel moeite krijgen we de logjes erop. Dit is niet goed voor het humeur van één van de A’s.

’s Middags gaan we op pad met de auto. Trastallet is het eerste doel, dan wat caches en dan…. Trastallet zijn we vorig jaar ook geweest. Een leuke winkel met allerlei prullaria voor in en om het huis. Ook nu weer op de kerstafdeling rondgesnuffeld. Op zoek naar mogelijk een nieuwe julbock voor de verzameling. Nou, die waren er zat. Maar wel heel kitscherig hoor. Zelfs voor de ware geitenliefhebber was dit een beetje veel van het goede.

Ter compensatie maar een kerstkaart gekocht met een julbock erop (en nog een groot aantal andere dus wij zijn klaar met de kaarten voor dit jaar). Bij de in/uitgang van Trastallet ligt ook een cache verstopt. Vorig jaar gezocht, gezocht, gezocht en niet gevonden en nu werd de cache in minder dan een seconde gezien. Vreemd!?
Morgen is het plan om een fietstocht te maken langs een serie van caches, een 3-tal ligt wat uit de buurt en die nemen we vandaag maar vast mee. En zowaar, 3 uit 3. En vooral de laatste lag op een prachtige plek. Hopelijk is dat een voorproefje voor morgen.

Op de weg terug naar de stuga ook nog een bezoek gebracht aan ‘het voordeligste grootwarenhuis van Skane’. Dat is lastig in woorden te beschrijven. Qua omvang en indeling net de Ikea in Groningen waarbij je soms een routekaart nodig hebt om de kassa terug te kunnen vinden. Qua handelswaar een combi tussen de Action, kringloopwinkel (met heel veel foute wandborden, foute geborduurde wandkleedjes en prachtig meubilair) en speelgoedwinkel. Al met al een belevenis op zich.
Bij de aangrenzende dierenwinkel kopen we pinda’s en zonnebloempitten voor de vogeltjes (in grootverpakking, resp. 1 en 2 kg).