The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2010

Zweden 2010 deel 5 en een half

Na een aantal zonnige dagen was het gisteren een donkere dag met miezerregen. ’s Nachts al begonnen en de hele dag door van die buien waar je zo lekker nat van wordt.

Een hele dag binnen zitten is geen optie en dus stappen we in de auto naar Hässleholm. Daar zijn we vorig jaar ook geweest dus je zou denken dat we zo naar de parkeerplek van toe, die bij het beeldje terug zouden kunnen vinden. Maar niks is minder waar. We volgen de bordje Turistinformation maar om één of andere reden waren die schijnbaar op en komen we dus niet waar we verwachten uit te komen.

Kaart erbij, draaien en keren, foeter, foeter, nou dan parkeren we gewoon hier. Hé, dit herkennen we, we staan voor de enige boekhandel die Hässleholm rijk is (vorig jaar al lopend met de tomtom gevonden ;-)). En dan worden de A’s hebberig. Voorlopig beperken we ons tot de barnboken (kinderboeken), die zijn al lastig genoeg om te begrijpen. Na 1 seizoen Zweedse les herkennen we al wel wat woorden maar dat is het ook.

Komende winter gaan we op vervolg zweedse les en hopelijk kunnen we nadien de boeken ook echt lezen. Gelukkig zijn het naast lees- vooral ook prentenboeken en dus bedenken we het verhaal er zelf wel bij.

Nu we het toch over boeken hebben. We hebben een aantal zweedse thrillers meegenomen. En daar zit oa het boek Nachtstorm van Johan Theorin bij, dat is een aanrader. Een boek wat je maar heel moeilijk aan de kant kan leggen,

We maken een rondje door Hässleholm. We hebben trek gekregen van al dat gewandel en gaan op zoek naar iets te eten. Het schijnt dat een ‘dagens’ een aanrader is. We zien diverse borden met ‘dagens’ op straat staan, bij de chinees, bij de thai, bij de italiaan, bij het cultureel centrum. Maar we zijn toch een beetje angsthazerig en komen uit bij de conditorei (de bakker). Met handen en voeten bestellen we een broodje en iets te drinken. Na afloop kopen we nog wat suikervrije koekjes en ook dat gaat niet vlekkeloos. Het gebakje (een tompouce met aarbeientopping wordt keurig in een doosje verpakt en voorzien van een strikje).

Ook de weg terug gaat niet geheel vlekkeloos, maar we hebben/hadden een backup. De tomtom. Bestemming huisje Lycka en gaan. Onderweg nog wat boodschappen gedaan en in een sportzaak gekeken.

Voor vandaag genoeg gedaan. Thee met koek en tompouce.

Nog even terugkomend op gisteren. We hebben een tweetal winkels bezocht. Voor de nieuwsgierigen onder jullie hierbij de respectievelijke websites: www.trastallet.se en www.formedlingscentralen.com

En waar blijven jullie reacties op ons verzoek om hulp? We willen die cache graag bijschrijven 😉