The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2010

Zweden 2010 deel 6

Het is droog als we opstaan. Vanmiddag naar de loppis(=rommelmarkt) in Vastra Torup, maar eerst op de fiets naar Perstorp (de benen protesteren enigszins, nog niet helemaal hersteld van de inspanningen van 2 dagen geleden). Doel is oa de plaatselijke fietsenwinkel en een aantal caches. De eerste cache ligt op een plein midden in het dorp. Normaal is hier niks te beleven maar de Zweden zitten midden in de verkiezingstijd (volgende week) en op het plein zijn allemaal houten huisjes geplaatst waar de diverse partijen in gehuisvest zijn.

Onopvallend rondlopen, laat staan zoeken naar een cache (waarschijnlijk onder een bankje) zit er niet in. Later nog maar eens terugkomen. Door naar nummer 2.
Ondertussen is de lucht behoorlijk betrokken en valt de eerste miezer alweer. We kijken het nog even aan. We fietsen door de achterbuurten van Perstorp en via een bedenkelijk pad komen we bij de milieustraat aan. Ergens daar moet een pad zijn naar rechts. En inderdaad er is een pad. Stuiter de stuiter waarheen leidt de weg. Nou, naar een wel hele bijzondere plek. We hebben al heel wat caches gevonden ondertussen, maar op/bij een dierenkerkhof is toch ook voor ons nieuw. Het voelt een beetje raar om daar te zijn, maar goed. Caches mogen niet zomaar ergens neergelegd worden, daar is toestemming voor nodig van de eigenaar van de grond. Dus het zal wel goed zijn.
Doordat we onder de bomen en de hoogspanningskabel staan duurt het even voordat we de cache vinden. Terwijl we allang weten dat touwtjes aan een boom niet horen. Door naar de volgende. Ondertussen miezert het stevig, maar we zetten nog even door. We rijden langs het industrieterrein en de gps stuurt ons weer eens ergens naartoe waarvan je denkt. Hmmm. Maar dit keer komt het goed. We komen aan op een plek die we zonder geocaching nooit zouden hebben gevonden. Het is een stuk natuur met een aantal waterpartijen erin en een tweetal uitkijktorens. De cache wordt redelijk snel gevonden. Het is hier verrassend mooi.
De vogelwaarnemingen kunnen we aanvullen met blauwe reiger, meerkoet, knobbelzwaan, aalscholver en bonte kraai. Mocht het later deze week wat beter weer worden dan gaan we zeker nog een keertje terug.
Van al dat zoeken krijg je honger en we gaan op zoek naar een eetgelegenheid. We komen uit bij vikingenperstorp.se Maar deze tent wordt duidelijk niet gerund door vikingen. En een taalprobleem volgt. Wij weinig Zweeds, zij geen Engels en Arabisch spreken wij al helemaal niet. Uiteindelijk plaatsen we een bestelling, maar of we krijgen wat we hebben besteld? Nee dus, een hamburger met friet wordt een hele grote hamburger wel heel speciaal met aardappelpartjes. Is niet erg want het smaakt goed.
Eindelijk tijd om bij de fietsenwinkel te kijken, het blijft bij kijken want hij is vandaag dicht 😉
We fietsen door naar V Torup voor de loppis. Het is daar een drukte van belang, net als vorig jaar een enorme troep op het middenterrein wat voor 5-10 kronen (=0,50-1,00€) van de hand wordt gedaan. Daarnaast worden er meubels, lampen, elektronica, kleding en boeken verkocht. We ontdekken een julbocken en we vragen in het Zweeds wat ie kost. De mevrouw begrijpt schijnbaar de vraag en beantwoordt keurig de vraag en hoera hoera, we verstaan zelfs wat ze zegt. De cursus toch niet helemaal voor niks geweest.
Voor de laatste keer vandaag stappen we op de fiets. Ondanks de regen kunnen we ruim 25km aan ons totaal toevoegen. De honderd km zijn we inmiddels gepasseerd.
’s Avonds maken we een wandeling en zien wederom een ree. Hij ziet ons echter ook en rent, geloof het of niet, ‘blaffend’ weg. Eerder deze week hadden we dit geluid ook al gehoord. Heel vreemd.

We gaan trouwens een spannend nachtje tegemoet maar daarover morgen meer…..