The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2010

Zweden 2010 deel 7

Voorlopig even het laatste logje uit Zweden. De internetverbinding is van dermate belabberde kwaliteit dat het uploaden van een logje de irritatiegrens heeft bereikt. Het aangekondigde spannende nachtje werd eerder een (slappe)lacherige nacht.

De bedden zijn hier niet van de beste kwaliteit en dus hadden we een luchtbed meegenomen. En nadat één van de A’s met pijnlijke heupen was opgestaan werd het tijd voor het luchtbed. Hmm, wel iets smaller dan het eigenlijk bed (wat toch al niet zo heel breed is) en hij stinkt nog. Dekmatras er maar over heen? Ja laten we dat maar doen. Inmiddels een trapje nodig om in bed te komen maar vooruit. Als het de nachtrust ten goede komt…
Als we ’s avonds willen gaan slapen beginnen de ‘problemen’. De ene A ligt veel te hoog en de andere rolt van bed af. Gelukkig tegen de muur aan en niet op de grond en dat is de aanleiding voor de slappe lach en de slaap is verdwenen.
Na een onrustig nachtje maken we ons op voor een bezoekje aan Skanes djurpark. Of te wel de dierentuin. In dit geval wel een hele bijzonder want er zijn alleen dieren te zien die in Scandinavië voorkomen. Beren, dassen, wasberen, slangen, edelhert, natuurlijk de eland en nog veel meer. En wat kost een bezoekje aan de dierentuin? Ongeveer 20€. Dat valt best mee, en zeker als je bedenkt dat je met de kaart het hele verdere jaar gratis toegang hebt tot het park. Omdat het zondag is lijkt het het ideale uitje voor ouders met kind. Wij vallen wat uit de toon vandaag 😉

In het park staan heel veel bankjes en tafels, de zgn grillplatser. Aan de tafels zit een rooster vast waarop een barbecue kan worden gelegd en dat doet met dan ook massaal. Een en al houtskoollucht in het park. Een aardigheid om te zien. Wat ons echter het meest bij zal blijven is de verrassende ontmoeting met een koekoek (want die zijn eigenlijk al weer op weg terug naar warmere oorden). Op een meter of 4 van ons af landt hij in een boom en laat zich prachtig aan ons zien.