The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2010

Zweden 2010 deel 8

De afgelopen dagen is de herfst begonnen hier in Zweden. Veel wind, af en toe heel veel regen en de temperatuur is gezakt naar zo’n 12 graden. De fietsen staan al een paar dagen in de schuur en we hebben ze ingeruild voor de auto (helaas).

Inmiddels 2 wat grotere steden bezocht, Kristianstad en Helsingborg. Allebei hip en druk, veel stoplichten en betaald parkeren, mooie grote en afzichtelijk lelijke gebouwen. Was leuk om te doen maar wij voelen ons toch beter op ons gemak in de eeuwig zingende bossen en het platteland. Gisteren zijn we na ons bezoek aan Helsingborg nog op zoek geweest naar een cache in Raa. Deze lag bij de vuurtoren (nou ja vuurtoren). Het was goed uitwaaien daar heerlijk!

Langs Vala terug naar huis. Daar staat een winkelcentrum met 110 winkels (wordt op dit moment uitgebreid naar 185), een Ikea en een Toy’s ‘r us. Meer dan 5000 parkeerplaatsen, het gaat je voorstellingsvermogen bijna te boven. Dit is wel mega-groot allemaal.
De komende dagen vermaken we ons hier nog wel even. De stapel ongelezen boeken wordt steeds kleiner. En het is tijd voor de sauna.