The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2009

Zweden afl. 11

15 september

Uitzicht vanuit het klooster over het Bosjo
Uitzicht vanuit het klooster over het Bosjo

Wat zullen we eens vertellen over vandaag? Na de inspanningen van gisteren (en de daarbij behorende spierpijn ;-)) is het nu tijd voor, letterlijk en figuurlijk, wat minder activiteit. We hebben een bezoekje aan Hoor gepland, wat winkeltjes kijken, boeken kopen, en niet te vergeten analoge kaartjes voor familie en vriend thuis in Nederland. Dat laatste proberen we al een paar dagen, maar het lukt niet echt. A vind je zelden een winkel met ansichtkaarten en B ze zijn oersaai (en dat terwijl Skane zo’n prachtig fotogeniek gebied is). Ook het winkelen is hier niet echt wat je noemt top. Het aanbod is minimaal en het ligt kriskras door het dorp, niks winkelcentrum. Soms echter worden we verrast door wat we achter een deur aantreffen. Van buiten lijkt het bescheiden en donker en als vervolgens naar binnen gaat dan blijkt dat er complete shopping-mall (iets andere grootte dan in Nederland) achter te liggen. Hele aparte gewaarwording. De missie in Hoor mislukt en we besluiten nogmaals naar Hassleholm te gaan.
Onderweg maken we een tussenstop bij het Bosjokloster, een kasteel met een mooie rozentuin erbij. We kopen een kaartje, wat meteen een jaarkaart blijkt te zijn (en dat schijnt normaal te zijn hier, hoezo toeristisch aangelegd?) en bekijken de gebouwen en maken een wandeling door de tuin.

Onze nieuwe buurman/-vrouw
Onze nieuwe buurman/-vrouw

In Hassleholm kopen we uiteindelijk kaarten en nog wat andere Zweedse souvenirs. Thuisgekomen maken we het avondeten klaar en maken kennis met onze nieuwe buurman/vrouw in het huisje naast ons.
Zo’n dagje rondbanjeren is minstens zo vermoeiend als een stevige wandeling door de heuvels en dus is het vroeg bedtijd vanavond.

Hoogteprofiel KullabergNB Voor de liefhebbers nog even het hoogteprofiel van onze wandeling op de Kullaberg van 2 dagen geleden.