The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2009

Zweden afl. 14

18 september

Wanås
Wanås

Het plan was om vandaag de grotten van Tyckarp te gaan bekijken en een bezoek te brengen aan Wanas. Het bezoek aan de grotten moeten we uitstellen tot een volgend bezoek aan Zweden, want, zo lezen we in de folder, in september alleen op zondag open. Na nog wat lezen en zoeken naar een alternatief blijft voor vandaag uiteindelijk alleen Wanas over.
We hebben geen idee wat we kunnen verwachten. Op internet hebben we gelezen dat Wanas een combinatie is van kunst, natuur en historie. Het bestaat uit een Deens middeleeuws kasteel, een eco-boerderij, een kunst gallerij en een beeldenpark.
Middels ons fotoalbum kun je een indruk krijgen van wat we hebben gezien. Het is anders heel moeilijk uit te leggen. Het kasteel was niet toegankelijk, maar zag er van buiten prachtig uit. Het beeldenpark was een belevenis op zich. Heerlijk wandelen en af toe duikt er een kunstwerk op, wat al dan niet geluid maakt of beweegt. Over het algemeen zijn de werken heel groot. Vandaar ook dat we veel te zien zijn op de foto’s om zo een idee van grootte te geven. Het was absoluut een bezoekje waard. Zoals altijd is kunst heel persoonlijk, dus oordeel zelf of je het mooi vindt of niet.
Op de terugreis maken we een tussenstop bij de McDonalds. Het smaakt bekend maar o wat is dit een hippe tent. Niks rood en geel, maar paars, groen en wit met hoge tafels en loungeplekken. En natuurlijk niet vergeten het afval te scheiden als je weggaat.

Kampvuurtje bij ons huisje
Kampvuurtje bij ons huisje

We zijn lekker op tijd thuis. We vermaken ons met bellenblaas, spelen een spelletje carcassonne en stoken buiten een vuurtje om bij te eten. Na het eten maken we een wandeling, zien weer eens reeen en zo komt er een einde aan leuke dag.