The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2009

Zweden afl. 5

9 september
Vanochtend kwam Tanne (de verhuurster van de stuga) op theevisite. Even kennismaken en ons meer vertellen over Skane. Enthousiast vertellen over wat we allemaal toch zeker wel moesten gaan zien (Kullaberg, de dierentuin, het ‘moose’-park, kasteel Hovdala etc) en doen (naar het restaurant van de golfclub en daar een dagens bestellen, naar de loppis (rommelmarkt) in Vastra Torup). En dat in 2 weken? Dat gaat zeker niet lukken, maar het is geen straf om hier nog een keer terug te komen. We zitten midden in een prachtig merengebied. Uitstekend geschikt voor wandelen en fietsen (op de ATB’s die we helaas niet hebben, maar een volgende keer zeker op de paklijst staan).
Tegen 12-en vertrekt Tanne en maken wij ons klaar voor een nieuwe cache-dag, 27 graden en een mooie route langs de Rone A gereden. Onderweg komen we langs een kano-centrum, gelegen aan een stroomversnelling(kje), en we besluiten om even te pootje-baden. We zien een groep scholieren sjorren en duwen met canadese kano’s over land, even noodzakelijk om vervolgens hun tocht te vervolgen over rustig kabbelend water. Het lijstje met nog-te-doen activiteiten wordt nog langer, dit willen wij ook (de ene A wat meer dan de andere A;-).
Mooi op tijd zijn we terug bij de stuga. We lezen wat en genieten van het zonnetje. En er wordt een potje jeu-de-boules gespeeld met als prijs voor de winnares een ….. (tja, we vertellen niet alles). ’s Avonds wandelen we nog een stukje en net als gisteren zien we reeen. Nu een hinde met 2 jonkies en we spotten een vos.