The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2009

Zweden Afl. 8

12 september

Kunstwerk
Kunstwerk

Voordat we vanmiddag naar de loppis gaan rijden we eerst naar Hassleholm. We gaan daar op zoek naar de VVV (en de bijbehorende schuurspons in ‘moose’-design voor kakelbont24) en wat rondneuzen in winkeltjes. Dat was althans de verwachting. Het vinden van het VVV ging goed. Vinden van de sponsjes ook. Maar winkeltjes, nee dat lukte niet echt terwijl op de kaart Hassleholm toch een redelijk groot dorp leek. We wandelen een rondje en gaan dan terug richting onze stuga. Vlakbij waar de auto geparkeerd staat maken we wat foto’s van een kunstwerk met twee waterpompen, een bron en een mevrouw met een emmer (in het hele dorp stonden overigens veel kunstwerken). Wat moeten jullie met deze info zou je denken? Nou, later krijgt dit nog een staartje, let maar op.  (Voor degene die menen te weten wat het is, stuur het antwoord op naar ons en onder de goede inzenders verloten we een schuurspons)

Verkoper 412 - Wat is ie stoer hé...
Verkoper 412 – Wat is ie stoer hé…

’s Middags naar de loppis op het plaatselijke voetbalterrein van de vv Vastra Torup(?). In de omliggende straten staan veel auto’s geparkeerd (3 op de 5 is een Volvo), dit schept verwachtingen. Het schijnt dat de bevolking van Vastra Torup elk jaar een rondje door hun huis maakt en de gevonden rommel schenkt aan de sportvereniging, de opbrengst komt dan ook geheel ten goede van de club. We kunnen rustig stellen dat Zweden heel veel rommel in huis hebben. Wat een bende. Op het terrein staan een aantal tenten, en boekentent, een kledingtent, een electronicatent en er is een stuk met alleen meubels. Wat overblijft is op een aantal tafels gedumpt die in een vierkant staan opgesteld. Alle verkopers zijn voorzien van een handtas(je) met nummer en alles op de tafels wordt verkocht voor 5 kronen (=ongeveer €0,50). Heel bijzonder. Ook wij sponsoren de plaatselijke club want er wordt een julbocken gescoord. Na een dik half uur hebben we het hier wel gezien, het was leuk om een keertje mee te maken.

’s Avonds kunnen we het niet laten om nog te gaan cachen. We hebben twee uitgezocht en zoals wel meer de afgelopen dagen komen we weer op de meest prachtige plekken. We genieten van de zonsondergang aan een klein meertje. En dan maken dat we thuis komen want het wordt snel donker hier.