The Amazing A's

The Amazing A's

Not all those who wander are lost – J.R.R. Tolkien (of) Niet alle dwalers bennen verdwaald – Daniel Lohues

Vakantielog 2009

Zweden afl. 9

13 september
Voor het eerst in 7 dagen schijnt de zon niet als we opstaan. Sterker nog het (heeft ge)regent, maar dat weerhoudt ons er niet van om vandaag te gaan cachen. Boterhammen smeren en dan kunnen we op pad. Maar eerst tanken, de eerste pomp buiten bedrijf, en de tweede lijkt ons ook niet goedgezind, pas de derde bankpas wordt geaccepteerd (lang leve de mastercard). Voltanken en op weg.

En ja hoor...
En ja hoor…

Al snel weer van de verharde wegen af, de eerste 3 caches worden eenvoudig gevonden (de 3e is op ingenieuze wijze verstopt, zie voor meer foto’s in het fotoalbum). Dan komt de klad er even in. Twee keer een NF (=not found), deels veroorzaakt door het feit dat we dwars over een golfbaan moeten lopen en de ballen daar om onze oren vliegen. En we willen geen ruzie met de lokale bevolking en gaan dus onverrichter zake opzoek naar de volgende. Ook die ligt niet echt op een eenvoudige plek maar wederom wel weer een hele mooie verstopmethode (zie foto’s in het fotoalbum). Het meest prachtige is wel dat we op weg naar deze plek kraanvogels zien vliegen, we hebben ze nu met eigen ogen kunnen zien. Ook zien we onwaarschijnlijk veel rode wouw en buizerd. Het duurt even voordat we bij de volgende cache zijn.
We vervolgen onze weg naar een vogelkijkhut. Als we de trap beklimmen is het droog, als we boven staan miezert het, en als we terug gesprint zijn naar de auto plenst het. Net op tijd zitten we binnen, we wachten de bui af en dat duurt gelukkig niet lang. Via een heel bijzonder wandelpad vinden we opnieuw twee caches, we horen en zien een zwarte specht in een boom timmeren.
En dan op naar de meest spannende van vandaag.

Ook deze kunnen we loggen
Ook deze kunnen we loggen

Een multi (dat is een cache met (zoek)opdrachten waarna je een eindcoordinaat moet berekenen) met een Zweedse tekst. Zo goed en kwaad als het kon hebben we deze vertaald. En zowaar, het is ons gelukt, want de cache is gevonden. Voor vandaag is het genoeg geweest, we doen nog wat boodschappen want morgen hebben we weinig tijd. Want we gaan naar Kullaberg, een natuurgebied aan de westkust van Zweden en ongeveer 1 1/2 uur rijden van onze stuga.
Maar eerst de kachel opstoken. We gaan een Zweeds gerecht maken (zie receptenboek), buiten eten zit er vandaag niet in.